ANKETA Ocijenite Dinamove nove dresove

Foto: Hana Kajari/Index.hr

DINAMO je u nedjelju predstavio nove dresove za sezonu 2024./2025. Modri dres bit će domaći, žuti gostujući, a postoji i nebeskoplava treća garnitura. Za ovu je sezonu zagrebački klub promijenio tehničkog sponzora. Nakon dugogodišnje suradnje s adidasom momčad će od ove sezone opremati britanska tvrtka Castore, koja se zadnjih godina probija na nogometno tržište. Tijekom nedjelje su na društvenim mrežama procurile fotografije novih dresova prije predstavljanja.

Kontroverzni proizvođač dresova

O Castoreu se tijekom prošle sezone puno pisalo u medijima jer se nekoliko klubova žalilo na njegove proizvode, a prednjačili su engleski prvoligaši Newcastle i Aston Villa. Objasnili su da im je nelagodno igrati u dresovima koji se nakon desetak minuta natapaju znojem, postaju teški i otežavaju im kretnju.

Usto, bilo je pritužbi i na prelagano deranje dresova, nekima su i otpali grbovi pa su se klubovi iz Premier lige Newcastle i Aston Villa odrekli ovog proizvođača. Ukupno će 20 klubova nositi dresove Castorea u nadolazećoj sezoni, a od značajnijih mogu se izdvojiti još Bayer Leverkusen, Sevilla, Athletic Bilbao i Rangersi.

Dinamu velika zarada

U suradnji s novim sponzorom Dinamo bi trebao imati puno više utjecaja na dizajn dresova i opreme, ali i puno veću financijsku korist. Naime, petogodišnji ugovor s Castoreom Dinamu će donijeti osam milijuna eura keša i još dva milijuna eura u opremi. 

Osim toga, Dinamo će zarađivati puno više od prodaje dresova nego što je bio slučaj s adidasom, kojem je bio tek jedan od stotina klubova s kojima je surađivao. adidas Dinamu nije plaćao ništa u gotovini, a nagrađivao ga je tek bonusima za osvajanje naslova i igranje u Ligi prvaka.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.