ANKETA Dinamovih 11 protiv Hajdukovih 11. Izaberite tko je bolji

Foto: Luka Stanzl, Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO i Hajduk u petak u 20 sati na stadionu Maksimir igraju derbi šestoga kola SuperSport HNL-a. Zagrebačka momčad nalazi se na prvome mjestu s 13 bodova iz pet susreta, dok Rijeka i Hajduk imaju po 11 bodova. Za momčad trenera Sergeja Jakirovića ovaj derbi dolazi nakon sjajnog ulaska u sezonu te uoči susreta s Bayernom u Münchenu u prvom kolu Lige prvaka.

S druge strane, splitski sastav trenera Gennara Gattusa nije se uspio plasirati u glavnu fazu Konferencijske lige jer je ispao od slovačkog Ružomberoka. Novi problemi za hajdukovce javili su se ovoga tjedna kada je otkaz dobio sportski direktor Nikola Kalinić, koji je otišao s pozicije nakon svega četiri mjeseca.

Kalinić je potom održao press-konferenciju na kojoj je za teško stanje u klubu i neuspjehe optužio predsjednika kluba Ivana Bilića i predsjednika Nadzornog odbora Aljošu Pavelina. Bilić je na to uzvratio svojim obraćanjem novinarima te je odlučno demantirao Kalinićeve tvrdnje, iznijevši svoju verziju događaja.

Tko ima bolje igrače, Dinamo ili Hajduk?

Uslijed svih tih problema splitskog kluba u drugi plan pali su nogomet i igrači koji će u petak istrčati na maksimirski travnjak. Jakirović i Gattuso dosta su rotirali na početku sezone te su tek nedavno, završetkom ljetnog prijelaznog roka, zaključili kadar koji će koristiti u narednim mjesecima.

Iako postoji nekoliko upitnih pozicija, izabrali smo vjerojatno najbolje moguće prve postave oba kluba te vas pitamo tko ima bolje igrače - Dinamo ili Hajduk? Podijelili smo ih po pozicijama u formaciji 4-3-3, pa će se tako, primjerice, Bruno Petković natjecati s Markom Livajom za mjesto u vrhu napada.

Golmani

Iako je Gattuso planirao često rotirati golmane, čini se da bi Ivan Lučić trebao biti starter Hajduka ispred Lovre Kalinića u prvom ovosezonskom derbiju. Na drugim vratima naći će se neupitni prvotimac Dinama Ivan Nevistić.

Obrana

Jakirovićev glavni par centralnih braniča trebali bi biti Samy Mmaee i Kévin Théophile-Catherine, desni bok zauzeo bi Stefan Ristovski, a lijevi povratnik od ozljede Ronaël Pierre-Gabriel, koji inače igra na desnoj strani, ali je ove sezone već zatvarao problematični lijevi dio obrane.

Hajdukovi startni stoperi u idealnom scenariju su Filip Uremović i Zvonimir Šarlija. Gattuso se na lijevom boku dosad oslanjao na Ismaëla Dialla, a na desnom se Fahd Moufi čini kao najbolje rješenje.

Vezni red

Ivan Rakitić i Filip Krovinović čine se kao ziceri za Hajdukovu sredinu, kao i Rokas Pukštas. Na Dinamovoj strani su to Josip Mišić, Petar Sučić i Martin Baturina. Potrebno je napomenuti da Mišić, nezamjenjivi Jakirovićev veznjak, neće igrati protiv Hajduka zbog ozljede.

Napad

U vrhu idealne postave Dinama svakako je Bruno Petković, kao što je Marko Livaja kod Hajduka. Krilni napadači Dinama bili bi, primjerice, Marko Pjaca s desne i Arber Hoxha s lijeve strane. Kod Hajduka su to, pak, Abdoulie Bamba Sanyang na desnom krilu i Anthony Kalik na lijevom, gdje ga je Gattuso koristio u dosadašnjem tijeku sezone.

Treneri

Za kraj vas pitamo koji klub ima boljeg trenera. Jakirović je s Dinamom prošle sezone osvojio SuperSport HNL i SuperSport Hrvatski kup, dok je ranije u trenerskoj karijeri vodio Rijeku, Zrinjski, Maribor, Goricu i Sesvete.

Gattuso je ovog ljeta došao u Hajduk. Nakon sjajne igračke karijere trenersku je proveo u Sionu, Palermu, OFI Creti, Pisi, Milanu, Napoliju, Valenciji i Marseilleu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.