Jakirović: Želim se ispričati svakome kome Dinamo nešto znači

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je u prvom kolu Lige prvaka doživio najveći poraz u svojoj povijesti. Na gostovanju u Münchenu kod Bayerna poražen je 9:2 i tako je postao prvi klub u povijesti ovog natjecanja koji je u jednoj utakmici primio devet pogodaka. Nakon što je Bayern na poluvremenu imao 3:0, Dinamo je s dva brza gola došao do 3:2 u 50. minuti. No, onda su se Bavarci naljutili i do kraja su nemilice punili mrežu hrvatskog prvaka. 

Evo prvih reakcija Sergeja Jakirovića i igrača Dinama. 

Takuya Ogiwara: Od malena mi je bila želja igrati LP. Čak sam i zabio gol, ali ovakav poraz nisam očekivao i jako se loše osjećam iako sam ispunio san. Prva utakmica, najteži protivnik ove sezone. Ne vjerujem da ćemo imati težeg rivala od Bayerna. Ako gledamo tako, onda možemo gledati da smo se u nekim trenucima znali i boriti s njima i da će nam to biti poticaj za dalje i za domaću ligu. Nažalost, mi nemamo vremena previše tugovati ni slaviti. Moramo nastaviti pobjeđivati i vratiti se na vrh ljestvice.

Josip Mišić: Žao mi je navijača koji su došli u velikom broju. Ovo je stvarno bilo previše. Vidi se da su oni dimenzija više, ali mi smo bili preloši. Odlično smo krenuli u drugo poluvrijeme. Bili smo u nekoj euforiji. Trebali smo biti pametniji i stati u defenzivni blok i izdržati desetak minuta. Na kraju su skoro svaki napad zabili i ušetali bi nam se u gol. Nadam se da ćemo u Koprivnici skupiti glave i pobijediti.

Sergej Jakirović: Prvo bih se ispričao svima kojima Dinamo nešto znači. Jako im je teško bilo parirati. Oni su svijet za sebe. Drago mi je zbog reakcije igrača nakon prvih 45 minuta. Onda smo počeli jurcati, griješiti. Svaki napad su nas kažnjavali. Ovo je previsok nivo za nas i pouka da moramo više raditi. Ne okreneš se i evo već šanse. Bilo je jako teško parirati, oni su svijet za sebe, mi smo pokušali. Nije mala stvar zabiti dva gola Bayernu, počeli smo trčati, ali oni su bili brži. Nismo uspjeli ništa obraniti. Nismo mogli bolje parirati, ali dečki su dali sve od sebe.

Na poluvremenu sam rekao igračima da pokušamo igrati, da im se suprotstavimo. Rekao sam da se postavimo kao da je 0:0. Kod 3:2 smo imali i šansu Pjace. Nažalost, pokazalo se da je do kraja svaki napad Bayerna bio šansa za gol. Jako je teško tako igrati. Ovo nam mora biti pouka, treba iskustvo stjecati. Ali moramo igrati brže. Bayern je nemilosrdan. Da su mogli zabiti 20, zabili bi. U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas. Baturina je u drugom poluvremenu pokazao više, Stojković je pokazao kvalitetu nakon što se vratio nakon ozljede. Svi će dobiti priliku, svi će igrati, već u subotu u Koprivnici.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.