Coppitelli: Sve je krenulo po zlu. Trebamo nekoliko pojačanja i to će sjesti na svoje

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

U UTAKMICI 4. kola SuperSport HNL-a Rijeka je kao gost pobijedila Osijek 2:0 na Opus Areni i prestigla Šibenik na drugom mjestu. Rijeka je povela u 13. minuti. Marco Pašalić je lukavo tukao izravno iz kornera, golman Osijeka Nikola Čavlina je jedva odbio, a Stjepan Radeljić je iz blizine ugurao loptu u praznu mrežu.

Drugi gol za Rijeku postigao je Marco Pašalić u 60. minuti nakon sjajne kontre. Osijek je nakon četiri kola sa samo jednim osvojenim bodom na dnu ljestvice skupa sa Slaven Belupom. Osijek je odigrao jako lošu utakmicu. Domaća momčad praktički u 90 minuta nije uspjela stvoriti niti jednu pravu priliku.

"Bilo je teško nastaviti nakon greške"

Federico Coppitelli (39) ima jako loš start kao trener Osijeka od kada je preuzeo momčad uoči sezone. U kvalifikacijama za Konferencijsku ligu je ispao od azerbejdžanske Zire, a u prvenstvu nakon četiri kola ima osvojen samo jedan bod. Ovako je komentirao jučerašnji susret: "Bila je to teška utakmica. Ponovno smo kažnjeni zbog prve greške. Mučili smo se nakon primljenog gola protiv vrlo iskusne ekipe. Trudili smo se, ali jednostavno nije išlo. Rijeka je zasluženo pobijedila."

Osvrnuo se novu pogrešku vratara Nikole Čavline (22) kojem isto nije krenulo dobro od kada je stigao na posudbu iz Dinama: "Bilo je teško nastaviti nakon greške. Normalno je da mlada momčad i mladi igrači rade greške. Ovo je nova lekcija za nas. Nakon dosta poraza koje nismo zaslužili, ovaj danas smo apsolutno zaslužili. Nismo bili dobri kao u utakmici protiv Dinama."

"Trebamo još nekoliko pojačanja"

Pokušao je Coppitelli promijeniti ritam utakmice zamjenom na poluvremenu kada je iz igre izvadio napadača Kemala Ademija, a uveo mladog veznjaka Šimuna Mikolčića: "Ademi nije bio na 100 %, a i htio sam promijeniti nešto jer nismo bili opasni. Protiv ovakve momčadi moraš više stvarati i stavljati ih pod pritisak, a mi to nismo radili. Probali smo nešto promijeniti, ali nije upalilo."

Rijeka je Osijek mučila odličnom tranzicijom u drugom poluvremenu, a trener je to ovako komentirao: "Mučili smo se s ravnotežom i kako balansirati napad s obranom. Imam osjećaj da je u ovih nekoliko tjedana sve što je moglo krenuti po krivu krenulo. Rijeka je jedna od najboljih momčadi lige kada je u pitanju tranzicija i to su još jednom pokazali."

Dao je i svoje viđenje koji su glavni razlozi za loše rezultate na početku sezone: "Rekao bih da u većini utakmica nismo zaslužili loš rezultat. Imamo i težak raspored, Rijeka, Hajduk i Dinamo u prvih pet kola. Rekao bih da je jednostavno sve krenulo po zlu. Ovo je bila prva utakmica u kojoj smo se stvarno mučili. Znam da ako nastavimo ovako raditi, da će i rezultati doći. Iz Europe smo ispali bez da smo izgubili, dva puta smo primili gol u posljednjim trenutcima i tako smo ispali. Trebamo još nekoliko pojačanja i to će sjesti na svoje."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.