Dinamo ne zna što će sa skupim talentom. Opet ga šalje na posudbu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO je prvih dana prijelaznog roka doveo već dva igrača. Marko Pjaca je kao slobodan igrač došao iz Rijeke, a iz Granade je stigao 22-godišnji stoper Raul Torrente. No Dinamo namjerava dovesti još barem po jednog igrača u svaku liniju, a istovremeno se rješava igrača na koje više ne računa.

Jedan od njih je i 19-godišnji Marko Brkljača, koji je prije dvije godine u senzacionalnom transferu došao iz Hajduka. Dinamo je tad preoteo Splićanima jednog od najperspektivnijih hrvatskih igrača i dao mu plaću nešto manju od 250.000 eura po sezoni na ugovor od pet godina.

Debitirao kod Čačića

Tadašnji trener Ante Čačić čak mu je dao i debi za prvu momčad u osmini finala Kupa protiv Splita i činilo se da će njegova karijera ići samo uzlaznim putem. No, godinu i pol dana kasnije to je bio i ostao njegov jedini nastup za Dinamo.

Znalo se da Brkljača neće odmah biti dio prve momčadi i da će seniorsku minutažu skupljati na nekoj posudbi pa je prošlog ljeta otišao u slovenski Aluminij. Usred sezone se i ozlijedio i na kraju skupio tek 24 nastupa.

Posudba mu je istekla prije pet dana i Brkljača se vratio u Dinamo u kojem je zatekao novu situaciju. Promijenila se vlast, promijenio se i trener, a i sportski direktor Marko Marić, koji Brkljaču, barem zasad, ne vidi ni u kakvim klupskim planovima.

Možda Slovenija, možda SHNL

On će za deset dana napuniti 20 godina i zadnji mu je trenutak da počne igrati ozbiljan nogomet. Ugovor s Dinamom ima do 2028. godine, a klub mu ovog ljeta traži novu posudbu dok ne smisli što će s njim. Opcija je ponovno Slovenija, ali i SHNL, u kojem mu se također traži klub. Prema Transfermarktu vrijedi 200.000 eura, dakle, prodaja je praktički nemoguća.

Novo Dinamovo vodstvo ne želi da im se ponovi "slučaj Brkljača", odnosno 17-godišnji klinac, kojemu se da ugovor na šest godina uz ogromnu plaću. To se u Maksimiru, tvrde novi ljudi, više nikad neće događati. Određeni su platni razredi za klince, ovisno o njihovim godinama i potencijalu, i od toga se neće odstupati.

Dinamo ne želi da mu se ponovi slični slučaj

Vidi se to na slučaju Belinha, kojemu je ponuđen stipendijski ugovor od 400 eura mjesečno, koji klub ne namjerava povećati. Vidjelo se i na slučaju Marina Šotičeka, izrazito perspektivnoga klinca, koji bi vjerojatno odmah upao u prvu momčad za razliku od Brkljače.

Njemu je ponuđeno 10.000 eura mjesečno uz progresivni rast plaće, koja bi na kraju sezone nakon 20-ak nastupa bila gotovo dvostruko veća. Uz to bi dobio i bonus za Europsku ligu ili Ligu prvaka te za golove te bi, da se to sve ostvari, zaradio tek nešto više nego što će do 2028. zarađivati Brkljača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.