FIBA veliku pobjedu Hrvatske opisala legendarnim citatom iz Gladijatora

Foto: Profimedia

HRVATSKA košarkaška reprezentacija u Pireju je u prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu nevjerojatnom igrom deklasirala Dončićevu Sloveniju 108:92 i napravila ogroman korak prema polufinalu turnira.

Gladijator Šarić

FIBA je senzacionalno uvjerljivi trijumf Hrvatske popratila tako da je na X-u uz fotografiju junaka pobjede, hrvatskog kapetana Darija Šarića, stavila hrvatsku zastavu i "ARE YOU NOT ENTERTAINED?" (Zar niste zabavljeni?!), poznato pitanje kojim se u kultnom filmu Gladijator glavni lik, nakon što pobjedi u brutalnom obračunu u areni, obraća svjetini na tribinama.

Sjajan je bio kapetan Dario Šarić s 19 koševa, 10 skokova i 10 asistencija, odličan Ivica Zubac s 18 poena, osam skokova i pet asistencija, dok se Goran Filipović s 21 košem i pogođenih šest trica iz sedam pokušaja prometnuo u najboljeg strijelca Hrvatske.

Triple-double Dončić nemoćan protiv Hrvata

Danko Branković je uz šut 7/7 iz igre ubacio 15 poena, a Mario Hezonja dodao je 12 poena uz osam asistencija i šest skokova. Sloveniju je predvodio Luka Dončić s 26 koševa, 11 skokova i 10 asistencija. Klemen Prepelič je ubacio 19 poena.

Hrvatska napravila veliki korak prema Parizu

Danas Hrvatska igra drugo kolo protiv Novog Zelanda, a samo pobjednik turnira, na kojem su u drugoj skupini domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat, ići će na Olimpijske igre i upasti u skupinu A s Australijom, Kanadom i pobjednikom turnira u Španjolskoj. Ova pobjeda najvjerojatnije u polufinalu Hrvatsku miče od Grčke, koja je apsolutni favorit u drugoj grupi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.