Gattuso pred meč sa suparnikom i sunarodnjakom: Tramezzani je bio ludi konj

Foto: Josip Mikačić/PIXSELL

HAJDUK u nedjelju gostuje od 18:15 kod Istre u četvrtom kolu SHNL-a. To je duel talijanskih trenera u hrvatskoj ligi jer Hajdukov Gennaro Gattuso (46) nalazi se sa starim znancem, osam godina starijim Paolom Tramezzanijem. Gattuso je na konferenciji za medije govorio o odnosu s njim.

"Paolo i ja se često čujemo. Radio je u Sionu, kao i ja. Jedan je od rijetkih trenera s kojima se često čujem. Njegove momčadi su jako agresivne. On je jako strastven i ima mentalitet čovjeka koji nikad ne odustaje. Među nama je veliko poštovanje. Dosta je znatiželjan, znam koje su njegove trenerske ideje." 

Bili ste na suprotnim stranama kao igrači. Jeste li se susretali kao treneri?

Kao treneri nismo igrali jedan protiv drugog. U nedjelju će biti prvi put. Kao igrači jesmo 1999. kada je on bio u Piacenzi, a ja u Salernitani. Bilo je to zadnje kolo Serie A, ispali smo iz lige. Porječkali smo se, dobio sam tri utakmice zabrane neigranja.

Je li Tramezzani kao igrač bio sličniji Diallu ili Melnjaku?

Bio je kao "ludi konj". Jedan je od prvih igrača koji su otišli u Englesku. Mogao je napraviti puno više. Bio je mišićav, jak u glavi. Može se reći da je kao igrač bio između Dialla i Melnjaka.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.