Gauff o spornom poenu: Neću reći da bih pobijedila, ali treba nam VAR u tenisu

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Donna Vekić pobijedila je Coco Gauff, drugu tenisačicu svijeta, 7:6, 6:2 i plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara. Jedan od prijelomnih trenutaka meča dogodio se u drugom setu pri rezultatu 3:2 za Vekić i servisu Gauff.

Gauff protestirala kod sudaca

Vekić je na break-lopti uputila udarac prema Gauff koji je odsjeo na samoj crti, linijski sudac viknuo je "aut", a Gauff je poslala loptu u mrežu. Ipak, glavni sudac je promijenio odluku svog kolege i dosudio da je lopta bila unutra, što je značilo break Donne Vekić i prijelomni trenutak seta.

Gauff je zatim u suzama protestirala kod suca, tvrdeći da je povik linijskog suca utjecao na njen udarac i da se poen treba ponoviti. To se nije dogodilo, a Vekić je do kraja osvojila sve gemove i stigla do velike pobjede.

Gauff: Treba nam VAR

"Više puta ove godine mi se dogodilo da se osjećam kao da moram biti sam svoj advokat na terenu. Mislim da nam u tenisu treba VAR sustav jer ovakvi poeni su velika stvar. Inače se ispričaju poslije, ali malo frustrira što to 'oprosti' ne pomaže kad je meč gotov", rekla je Gauff nakon meča i dodala:

"Ne mogu reći da bih pobijedila u meču da sam osvojila taj poen. Ali biti u breaku zaostatka... Možda bi ponavljanje tog poena napravilo veliku razliku. No neću reći da je jedan poen utjecao na rezultat jer sam već gubila prije nego što se to dogodilo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.