Gazzetta: Brozović i Lovren vikali su "za dom spremni". Ništa novo za hrvatske igrače

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

VIDEO na kojem hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Dejan Lovren pjevaju Thompsonovu pjesmu i viču "za dom spremni" stigao je i do stranih medija. Ugledni talijanski list Gazzetta dello Sport prozvao je zvijezdu Intera Brozovića zbog uzvikivanja ustaškog pokliča, koji su usporedili s nacističkim "Sieg Heil".

"Marcelo Brozović izazvao je pravu oluju. U videu koji je postao viralan s nekim od svojih suigrača iz reprezentacije viče 'za dom spremni', poklič koji su za vrijeme Drugog svjetskog rata koristili ustaše. To je u Hrvatskoj bilo jednako kao i nacistički pozdrav 'Sieg Heil'", piše Gazzetta.

HNS bez reakcije

"Tim riječima počinje pjesma Marka Perkovića Thompsona, koji se smatra neonacistom. Na snimci možete prepoznati i Dejana Lovrena, nekadašnjeg igrača Liverpoola, a danas ruskog Zenita. Način na koji su oni proslavili svoje medalje puno je ozbiljniji od sfere sporta i on nije ništa novo za hrvatske nogometaše.

Nakon pobjede protiv Brazila na penale Brozović i njegovi kompanjoni pjevali su također Thompsonovu pjesmu koja u sebi ima stih koji se odnosi na Herceg-Bosnu, hrvatsku državnu tvorevinu koja je postojala od 1991. do 1994. godine, a koja je prepoznata kao zločinački projekt na sudu u Hagu", stoji u članku talijanskog lista.

Hrvatski nogometni savez još se uvijek nije oglasio o ovoj snimci. Index im je u ponedjeljak poslao upit misle li kazniti igrače zbog ovakvog ponašanja, no odgovor još nismo dobili. Objavit ćemo ga čim ga dobijemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.