Guardian: Dalić je dinamovca proglasio novim Brozovićem. Gledajte ga u Ligi prvaka

Foto: Profimedia

LIGA PRVAKA počinje idućeg tjedna. Tim povodom Guardian je objavio tekst pod naslovom "Od Tzolisa do Sučića: Nepoznati igrači koje trebate gledati u Ligi prvaka", ispod kojeg piše: "Liga prvaka se vraća, pa vam predstavljamo osam igrača na koje treba obratiti pozornost."

Uz Christosa Tzolisa (22, Brugge), Vladana Kovačevića (26, Sporting Lisabon), Martina Vitika (21, Sparta Prag), Enza Millota (22, Stuttgart), Otara Kiteišvilija (28, Sturm), Romaina Del Castilla (28, Brest) te Adama Daghima (18, Salzburg), izdvojen je i Petar Sučić (20, Dinamo).

"Nema Luke Sučića, ali tu je njegov rođak Petar. Dalić ga je proglasio Brozovićevim nasljednikom"

Guardian o njemu piše: "Kad smo već kod Salzburga, jedna od njegovih najvećih zvijezda Luka Sučić prodan je u Real Sociedad i neće igrati u Ligi prvaka. Ali fokus treba biti na njegovom rođaku Petru Sučiću, koji brzo napreduje u Dinamu. Sučić voli igrati u vezi, ali dublje od Luke. Od tamo precizno dijeli lopte i kreće u juriše iz pozadine.

Grafika: Sofascore

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić oduševljen je time što je Sučić promijenio reprezentaciju nakon što je nastupao za mladu selekciju BiH. Nakon što je debitirao za Hrvatsku prošlog tjedna protiv Portugala u Ligi nacija, Dalić je izjavio: "Vjerujem da je on nasljednik Marcela Brozovića." To je ogroman izazov, ali mladić bi ga mogao ispuniti.

Sučić je Livnjak koji je počeo igrati u Iskri iz Bugojna, a nastavio u Zrinjskom. Od tamo je početkom 2022. došao u Dinamo uz odštetu od 200 tisuća eura. U ljeto iste godine vraćen je u Mostar na posudbu, odakle se vratio u Dinamo prošlog ljeta. Od tada je za Dinamo odigrao 50 utakmica, postigao dva gola i namjestio ih četiri. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.