Evo zašto pouzdani Hajdukov desni bek neće igrati u derbiju

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

DVOTJEDNA pauza zbog reprezentativnih obveza pomogla je i Dinamu i Hajduku pri oporavku ozlijeđenih igrača. Ipak, najveći derbi hrvatskog nogometa stiže prerano za Fahda Moufija, pouzdanog 28-godišnjeg desnog beka splitske momčadi. Utakmica između Dinama i Hajduka počinje u 20 sati na stadionu u Maksimiru.

U odnosu na prošlu utakmicu protiv Osijeka, Hajduku se sigurno vraća stožerni igrač i stoper Filip Uremović (27), koji je propustio posljednju utakmicu zbog tri akumulirana žuta kartona. Također, napokon će na raspolaganju u punom smislu treneru Gennaru Gattusu biti Niko Sigur (20), kao što bi spremni trebali biti i povratnik Stipe Biuk, stoper Zvonimir Šarlija i Abdoulie Sanyang na desnom krilu.

Povratak Sigura u puni pogon za Hajduk je važna vijest sama po sebi, ali još je važnija s obzirom na to da je i dalje ozlijeđen drugi desni bek Fahd Moufi (28), kojem je na utakmici protiv Varaždina (2:1 pobjeda na Poljudu) 18. kolovoza pukla zadnja loža. Predviđa se da bi se u puni trenažni proces mogao vratiti početkom sljedećeg tjedna, zato i ne konkurira za današnju utakmicu. U ovoj sezoni je za Hajduk igrao u svim četirima europskim utakmicama i u sve tri ligaške do ozljede.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.