Izbornik Ukrajine u Zenici: Sinoć su nas raketirali. 330 projektila na naše gradove

Foto: Profimedia

DRAMATIČNO je Ukrajina pobijedila Bosnu i Hercegovinu u Zenici (2:1) u polufinalu doigravanja za plasman na Euro. Domaćini su sve do 85. minute vodili, a onda su gosti za tri minute završnice izveli preokret za veliku pobjedu. Izborili su finale play-offa u utorak protiv Islanda, koji je s 4:1 savladao Izrael.

Serhij Rebrov, legenda ukrajinskog nogometa i izbornik te zemlje, ovako je govorio na konferenciji za medije nakon pobjede:

"Igrali smo protiv jako dobre ekipe koja je promijenila formaciju. Bili smo spremni na to, ali dok nismo dali taj prvi gol, obrana BiH je bila jako dobra. Uveli smo još jednog napadača i to je bio dobar potez. Očekivali smo ovakvu utakmicu i BiH je jako težak protivnik."

Generalno je razmišljanje da je BiH pobijedila samu sebe. Slažete li se s tim?

Ne. Naši igrači u napadu su napravili razliku i kada je promijenjena formacija ekipe BiH, mi smo to iskoristili. Naši igrači su željeli pobjedu i napadali koliko god su mogli. Izbornik BiH je promijenio formaciju i strukturu momčadi i možda je to bio problem. U posljednjih 15 minuta smo stvarali prilike i napadali te postigli golove za pobjedu.

Koliko je vaša pobjeda važna za narod u Ukrajini?

Rekao sam igračima prije utakmice da se nadam da će dati malo sreće našem narodu. Prošle noći su nas granatirali. Palo je 330 raketa na naše gradove i tako je svaku noć. Ova utakmica je pokazala karakter naših igrača i naše nacije. Naša misija je da pokažemo da se još uvijek borimo protiv Rusa na svim poljima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.