Kiel uvjerljivo pobijedio Nexe, Duvnjak zabio četiri gola

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

RUKOMETAŠI hrvatskih klubova Nexea i Sesveta upisali su poraze u utakmicama trećeg kola EHF Europske lige. Nexe je u susretu skupine E u Našicama izgubio od Kiela 26:35, dok su Sesvete na gostovanju u Češkoj poražene od Karvina 29:32 u skupini G. Za Nexe je to bio drugi, a za Sesvete treći poraz.

Kiel je već na startu poveo s pet golova prednosti (10:5), u prvom dijelu imao je i šest razlike, ali je na odmor otišao sa 17:14. U drugom dijelu Kiel je poveo sedam (29:22), imao je i osam, devet, pa deset razlike (35:25), a na koncu je završilo uvjerljivih 35:26.

Njemački sastav predvodili su Mykola Bylik sa sedam i Elias Ellefsen a Skipagotu sa šest golova, dok je Domagoj Duvnjak postigao četiri gola. Tin Lučin sa sedam te Jure Dolenec i Luka Moslavac s po četiri gola bili su najefikasniji u domaćim redovima.

U drugom susretu iz ove skupine Vojvodina je pobijedila Torrelavega 31:30. Na ljestvici vodi Kiel sa šest bodova, Vojvodina ima četiri, a Nexe i Torrelavega po jedan bod.

Treći poraz Sesveta

Sesvete su izgubile i treći susret u Europskoj ligi. Ovaj put je momčad trenera Igora Vorija bila najbliže uspjehu, ali nije uspjela. Domaćin je bolje ušao u susret, poveo je 3:0, no Sesvete su u uspjele izjednačiti na 9:9, a 19. minuti i povesti 12:11.

Do kraja poluvremena Česi su okrenuli rezultat i na prednost otišli sa 17:16. Na otvaranju drugog dijela igralo se gol za gol, no Karvina u 41. minuti bježi na +2, a vrlo brzo i na četiri gola prednosti (27:23). Do kraja susreta Sesvećani se više nisu uspjeli spustiti na manje od tri gola minusa.

Domaćine su do pobjede predvodili Dominik Solak s 10 i Jonas Patzel sa šest golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Zlatko Raužan i Davor Gavrić s po sedam golova, a Patrik Hršak je dodao pet golova.

U drugoj utakmici skupine G Flensburg je svladao Tatanbanyju s 44:27. Njemački sastav predvodili su Norvežani Baskar Pedersen sa 14 golova i Aksel Horgen s devet golova. U mađarskim redovima istaknuo se Francuz Sadou Ntanzi sa šest golova. Na ljestvici vodi Flensburg sa šest bodova, Tatabanya ima četiri, Karvina dva boda, a Sesvete su na nuli.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.