Lovac na talente zadivljen Dinamovim draguljem. Evo što je napisao za njega

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

IZA NAS je još jedna sezona SuperSport HNL-a u kojoj je Dinamo osvojio novi, 25. naslov u neovisnoj Hrvatskoj. Uoči i početkom sezone otišlo mu je nekoliko ključnih igrača pa su Igor Bišćan, a kasnije i Sergej Jakirović pokušavali naći dobitnu kadrovsku formulu. Deseci igrača dobili su šansu, dok su neki još prije početka prvenstva označeni kao igrači koji se tek trebaju razviti pa su poslani na posudbu.

Jedan od njih je bio i Luka Vrbančić. Veći dio sezone imao je dvojnu registraciju pa je igrao u drugoj ligi za Dubravu, ali je pred kraj prvenstva dobio šansu i u Dinamu te je oduševio navijače. Primijetio ga je i Jacek Kulig, poznatiji kao Football Talent Scout, lovac na wonderkide kojeg na X-u prati gotovo 300 tisuća ljudi.

Oduševljen Vrbančićem

Jednu od svojih posljednjih objava posvetio je Vrbančiću. "Luka Vrbančić je u zadnje dvije utakmice najprije zabio gol iako je tek ušao u igru protiv Slaven Belupa, a onda je i asistirao protiv Rudeša u svojem debiju od prve minute u prvoj ligi. Ima 18 godina, oduvijek sam bio njegov ogroman fan i presretan sam što mu sjajno ide", piše u objavi.

Vrbančić je ove sezone nastupio u četiri prvenstvene utakmice za Dinamo i triput u Kupu u kojem je zabio dva gola. Za Dubravu je nastupio 11 puta i zabio je gol u pobjedi 2:0 protiv Zrinskog koji je favorit za ulazak u SuperSport HNL.

Dečko iz Gajnica Dinamovo je dijete, a u Maksimir je kao 11-godišnjak došao iz Ponikva. Vrbančića je prvoj momčadi lani priključio Ante Čačić, a na ljetne pripreme uoči ove sezone poveo ga je Igor Bišćan. Plan je bio da ga se postepeno uvodi u momčad, ali Dinamo se borio za naslov i nije mogao razvijati mlade igrače kako to obično radi. Očekuje se da će iduće sezone igrati važniju ulogu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.