Fantastičan početak Luke Sučića u Sociedadu. Navijači ga opet proglasili MVP-jem

Foto: EPA

LUKA SUČIĆ (22) ovog je ljeta napustio RB Salzburg i u transferu vrijednom deset milijuna eura potpisao za Real Sociedad. Hrvatski ofenzivac dosad je upisao tri nastupa. U prvom kolu La Lige protiv Rayo Vallecana dobio je sedam minuta, zatim je propustio tri utakmice, pa protiv Real Madrida odradio 75, a protiv Mallorce 90 minuta.

Marca je objavila tekst pod naslovom "Luka Sučić je ponovno MVP navijača". Najčitaniji španjolski sportski medij smatra da Sučić ima dobar početak u Sociedadu, što su prepoznali i navijači, koji su ga proglasili najkorisnijim igračem susreta s Mallorcom. 

Ističu da je protiv Reala dvaput zatresao okvir gola, dok je protiv Mallorce također bio jako opasan te je imao sjajno dodavanje za suigrača. Trener Imanol Alguacil nedavno je rekao da se Sučić mora prilagoditi kako bi ušao u prvu postavu. Čini se da je Sučić u tome i uspio. "Obećavajući su prvi nastupi igrača rođenog u Austriji, koji igra za reprezentaciju Hrvatske", zaključuje Marca.

Grafika: Sofascore

Španjolci ga hvale

Nakon utakmice s Realom Sučića je hvalio i španjolski medij El Desmarque, koji je napisao: "Luki Modriću vrijeme polako curi i sve je bliže mirovini. Veznjak Real Madrida odlučio je igrati ovu sezonu unatoč tome što mu je 39, ali čini se da je Hrvatska već pronašla njegovog nasljednika. To je Luka Sučić, igrač Real Sociedada."

U intervjuu za baskijsko izdanje Mundo Deportiva krajem kolovoza otkrio je kako je odlučio doći u Sociedad. "Imao sam puno ponuda iz Italije, Engleske i Njemačke, ali sve sam ih zaboravio kada sam čuo da me želi Real Sociedad", rekao je Sučić te dodao: "Real Sociedad mi odgovara zbog stila igre, a uz to sam uvijek htio igrati u Španjolskoj."

Potpisao petogodišnji ugovor s Real Sociedadom

Sučić je rođen u austrijskom gradu Linzu, kamo su njegovi roditelji stigli tijekom rata u Hrvatskoj. Salzburg ga je doveo kada je imao 13 godina, a prvi profesionalni ugovor potpisao je s tim klubom kada je napunio 16. Četiri godine bio je član prve momčadi za koju je sakupio 128 nastupa, 18 pogodaka i 19 asistencija.

Sa Sociedadom je potpisao petogodišnji ugovor. Ima 15 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, u kojoj ima sve važniju ulogu. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.