Nestvarna drama: 34 penala, Šutalo zabio jednog, Jedvaj dva, golman izveo čudo

Foto: Profimedia

NEVJEROJATNO raspucavanje penala nakon uzvratne utakmice trećeg pretkola Europske lige, Ajax - Panathinaikos 0:1. Gosti su dramatično izborili pobjedu u regularnom dijelu i produžetke golom Tetea u 89. minuti, čime su poništili domaći poraz iz prve utakmice. U produžecima nije bilo golova, ali onda je slijedilo nešto nevjerojatno.

Ajaxov napadač promašio oba penala, Jedvaj za Panathinaikos zabio oba

O pobjedniku su odlučivali penali, ali njih čak 34. Svaka momčad ih je izvela po 17, zbog čega je i kod Ajaxa i kod Panathinaikosa bilo potrebno da neki igrači pucaju po dva puta. Tako je kod Ajaxa napadač Brian Brobbey pucao i promašio oba penala, no njegova momčad je usprkos tome pobijedila 13:12. Kako je to raspucavanje izgledalo pogledajte OVDJE

Zanimljivo, kod PAO-a je dva puta pucao Tin Jedvaj i hrvatski branič je pogodio oba penala. I drugi hrvatski stoper na ovom meču, Josip Šutalo iz Ajaxa, pogodio je svoj jedan penal. Gostima su srpski igrači promašivali penale. Nemanja Maksimović nije pogodio u sedmoj seriji, dok je Filip Mladenović zabio u petoj seriji, ali nije bio precizan u 16. seriji.

Golman od 40 godina izveo čudo

Ajaxov heroj bio je 40-godišnji golman Remko Pasveer. On je obranio čak pet penala, ali i zabio jedan. Ajax će u play-offu Europske lige igrati protiv poljske Jagelonije, dok će Panathinaikos u play-offu Konferencijske lige igrati protiv francuskog Lensa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.