Nizozemci: Sva tri Hrvata mogu ići iz Ajaxa

Foto: Profimedia

AJAX se nalazi u problematičnoj financijskoj situaciji. Nakon razočaravajuće prošle sezone u kojoj je završio tek na petom mjestu u prvenstvu, nizozemski velikan prisiljen je smanjiti troškove, piše Telegraaf. Ajax mora smanjiti izdavanja na plaće sa 75 na 50 milijuna eura, a može potrošiti tek 40% iznosa koji zaradi prodajom igrača.

Kako bi smanjio iznos koji izdvaja na plaće, Ajax će krenuti s prodajom brojnih igrača. Tako Telegraaf navodi da čak devet od 12 igrača koje je doveo bivši direktor Sven Mislintat mogu otići, a među njima su i sva tri Hrvata - Josip Šutalo, Borna Sosa i Jakov Medić.

Sva trojica došla su prošlog ljeta, a najviše je igrao Josip Šutalo. Upisao je 32 nastupa, no Ajax je očekivao više od stopera kojeg su Dinamu platili 20.5 milijuna eura. Borna Sosa je stigao iz Stuttgarta za osam milijuna, a zaigrao je u 25 utakmica, no u drugom dijelu sezone je uglavnom bio na klupi. Medić je došao iz St. Paulija za tri milijuna eura te je igrao daleko najmanje - skupio je tek devet nastupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.