Rakitić otkrio za koga navija na Euru: Podsjećaju me na našu momčad iz 2018.

Foto: EPA

BIVŠI hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (36) dao je kratak intervju za švicarski Blick tijekom Europskog prvenstva. Nakon što je momčad izbornika Zlatka Dalića ispala poslije grupne faze, u kojoj je izgubila do Španjolske te remizirala s Albanijom i Italijom, Rakitić će do kraja Eura navijati za Švicarsku. Podsjetimo, riječ je o njegovoj rodnoj zemlji, pa ne čudi što je njezin navijač.

Švicarska je u grupnoj fazi pobijedila Mađarsku (3:1) i odigrala neriješeno sa Škotskom (1:1) i Njemačkom (1:1), dok je u osmini finala izbacila Italiju (2:0). U četvrtfinalu joj slijedi susret s Engleskom, prema kladionicama prvim favoritom Eura. 

"Razgovarao sam s ljudima koji mnogo toga znaju o nogometu, s igračima, bivšim profesionalcima koji su sada stručni komentatori. Mišljenje je jednoglasno. Prvo, svi misle da je Švicarska bolja u nogometnom smislu. Drugo, naša momčad djeluje simpatičnije od engleske", rekao je Rakitić za Blick.

"Ova Švicarska podsjeća me na našu momčad iz 2018."

Rakitić je upisao 106 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, s kojom je 2018. na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojio srebro i bio jedan od najboljih igrača. "Ova Švicarska podsjeća me na našu momčad iz 2018. Postoji slično zajedništvo", rekao je Rakitić.

Nije ga iznenadilo što su Švicarci pobijedili Talijane u osmini finale. "Jedino iznenađenje je što je Italija bila u osmini finala. Hrvatska je trebala biti tamo", poručio je Rakitić, koji trenutno nastupa za saudijski Al Shabab, a sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić pokušava ga dovesti u Split.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.