Rijeka dovodi srpskog napadača

Foto: EPA

KOMNEN ANDRIĆ (29) je na korak do potpisa za Rijeku. Kako je potvrđeno Indexu, dolazak srpskog napadača bi trebao biti službeno objavljen u sljedeća 24 sata. Bivši napadač Dinama se tako vraća u Supersport HNL. Napustio ga je prije dvije godine, kad ga je Dinamo prodao u francuski Clermont za milijun eura odštete.

Srpski napadač je dugo bio jedan od najomiljenijih tipova u svlačionici Modrih, a za zagrebački je klub u 53 utakmice zabio 16 golova te sedam puta asistirao. U Hrvatskoj je igrao i za Inter Zaprešić, gdje je u jednoj sezoni bio i najbolji strijelac lige, a u karijeri je još bio član OFK-a Beograd, Radničkog iz Kragujevca, Ufe, Belenensesa i Žalgirisa. Što se učinka u Francuskoj tiče, upisao je četiri gola i tri asistencije u 42 nastupa.

Obregon je otpisan

Rijeka je već neko vrijeme u potrazi za napadačem, a poseban fokus na to prebačen je nakon što je postalo jasno da Jorge Obregon odlazi iz kluba. Kolumbijac je tijekom prošlog tjedna odbio trenirati, zbog toga je kažnjen izostavljanjem iz kadra za utakmicu s Lokomotivom, a u međuvremenu je postalo jasno i da je potpuno otpisan na Rujevici.

Tako je Rijeka, kad se u obzir uzme i raniji odlazak Mirka Marića iz kluba, ostala samo na Franji Ivanoviću kao opciji za vrh napada pa je bilo i za očekivati da će u napad doći neko novo ime. Izbor je pao na Andrića, nogometaša koji je profilom značajno drugačiji igrač od Ivanovića, što je očito bila i želja Rijeke.

Odrekao se plaće da dođe u Rijeku

Još prošle jeseni je Andrić bio blizu povratka u SHNL, ali tada ga je dovesti htio Osijek. Srpski napadač trebao je doći u Osijek na posudbu, no klub i igrač nisu se uspjeli dogovoriti oko plaće. Andrić je imao previsoke zahtjeve na koje Osječani nisu htjeli pristati.

Sada je kontekst u kojem Andrić dolazi ipak nešto drugačiji. Clermont je prošle sezone ispao iz lige, s time su automatski srezana i primanja igrača. Prema podacima s Capologyja, portala specijaliziranog za plaće nogometaša, Andrić je u Francuskoj imao 300 tisuća eura godišnje, što je plaća oko koje Rijeka može pregovarati.

Da bi došao u Rijeku, Andrić se odrekao cijele plaće za posljednju godinu ugovora te tako dobio raskid ugovora i omogućio Rijeci da ga dovede kao slobodnog igrača. Takva gesta dovoljno govori o tome koliko se Andrić htio vratiti u SHNL, a sada ga odmah čekaju ključne utakmice sezone jer Rijeka već ovaj tjedan igra 3. kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Elfsborga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.