Senzacija na Wembleyju u znaku tragedije. Grci slavili uz dres preminulog suigrača

Foto: Profimedia

GEORGE BALDOCK (31), Englez koji je igrao kao desni bočni za Panathinaikos i reprezentaciju Grčke, iznenada je umro prije dva dana. Pronađen je mrtav u bazenu kuće u Ateni. Tragična koincidencija je da se to dogodilo neposredno prije utakmice njegovih zemalja na Wembleyju u sklopu Lige nacija.

Cijeli meč u krcatom nogometnom hramu bio je posvećen Englezu koji je igrao za Grčku

Naravno, cijeli meč u hramu engleskog nogometa bio je posvećen Englezu koji je igrao za Grčku. Prije utakmice prigušena su svjetla na krcatom stadionu, a preko 70 tisuća ljudi stajalo je u tišini dok je semafor prikazivao pokojnika kako plješće noseći dres reprezentacije Grčke. 

Gosti su izveli pothvat prvi put u povijesti pobijedivši Englesku. Naravno, činjenica da su senzaciju izveli na Wembleyju, i to odmah nakon smrti Engleza koji je igrao za Grčku, dala je dodatni emotivni začin ovom čudu. 

Dvostruki strijelac golove za povijesnu pobjedu slavio uz Baldockov dres

Vangelis Pavlidis doveo je Grke u vodstvo u 49. minuti, a u 83. poništen mu je gol za 2:0. Četiri minute poslije Jude Bellingham je udarcem izvana poravnao rezultat, no u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Pavlidis je iskoristio zbunjenost u engleskoj obrani i donio pobjedu Grčkoj.

Pavlidis je 25-godišnji napadač portugalske Benfice, u koju je ljetos stigao iz nizozemskog AZ-a za odštetu od oko 20 milijuna eura. Dosad je za reprezentaciju Grčke upisao 41 nastup i postigao osam golova. Golove za povijesnu senzaciju on i suigrači slavili su visoko podižući Baldockov dres, što možete pogledati OVDJE

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.