VIDEO Golčine, Messijev bijes i spas Brazila... Kvalifikacije za SP u Južnoj Americi

Foto: Profimedia

JUŽNA AMERIKA kvalifikacije za nogometno SP 2026. je počela u jesen prošle godine, čak godinu i pol prije Europe. Zato što je u Južnoj Americi svih 10 reprezentacija kontinenta u istoj kvalifikacijskoj skupini, u kojoj sve nacionalne momčadi igraju sa svima po dva puta. 

Tako da svaka reprezentacija odigra čak 18 utakmica, pa je potrebno da krenu ranije. Južnoamerikanci su došli na pola kvalifikacija za SP, a deveto kolo obilježili su kiksevi favorita i to što se Brazil jedva spasio nove sramote. 

Argentini samo bod u blatu kod autsajdera

Argentina, aktualni svjetski prvak i lider kvalifikacija, uzeo je samo bod kod Venecuele (1:1). Gosti su poveli golom Nicolasa Otamendija u 13. minuti, a izjednačio je Solomon Rondon u 65. Argentinci su ogorčeni stanjem igrališta u Maturinu, koje je bilo blatno i puno lokvi. Lionel Messi je nakon utakmice izjavio: "Osvojili smo tek bod jer je teren bio očajan. Tako da nismo mogli igrat meč koji smo pripremili, nego drugi."

Neporažena Kolumbija pala na najtežem gostovanju na svijetu

Kolumbija je doživjela prvi poraz u kvalifikacijama. Pala je na "najtežem gostovanju na svijetu", kako se naziva igranje na preko 4000 tisuće metara nadmorske visine u Boliviji. Gosti se u takvim uvjetima guše i povraćaju, a domaćini pobjeđuju i to najjače suparnike. Tako je Bolivija pobijedila krasnim golom Miguelita u 58. minuti, kojeg možete pogledati OVDJE, iako je od 23. minute imala igrača manje zbog isključenja Hectora Cuellara.

Golčina za spas Brazila od nove blamaže

Brazil očajno igra kvalifikacije. Ima četiri poraze i grčevito će se boriti za odlazak na SP iako to izravno ostvaruje čak 6/10 južnoameričkih reprezentacija. Brazil krcat zvijezdama u prvih osam kola izgubio je čak pola utakmica. Sad je napokon pobijedio kod još goreg Čilea (2:1). Domaćin je poveo u 2. minuti preko Eduarda Vargasa. U nadoknadi prvog dijela izjednačio je Igor Jesus. Minutu prije kraja pobjedu Brazilu donio je jako lijepim golom Luiz Henrique. Možete ga pogledati OVDJE.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.