Španjolci: Modrić i Güler, borba generacija

Foto: Profimedia

SUBOTNJE gostovanje Real Madrida kod Real Sociedada donosi i dvojbu za Carla Ancelottija, pišu španjolski mediji analizirajući tko bi trebao biti u početnoj postavi madridskog sastava, Luka Modrić ili Arda Güler. Većina sugerira da će Modrić biti taj, a Mundo Deportivo obrazlaže koje prednosti jedan ima u odnosu na drugoga. Podsjeća pritom na iskustvo Modrića, “kojem je bilo 20 godina kad je igrao za Inter iz Zaprešića u danima kad se Güler tek rodio”.

“Dvadeset godina nakon toga obojica se bore za isto mjesto u veznom redu, koje je upražnjeno zbog ozljeda Judea Bellinghama i Eduarda Camavinge”, navodi se tako u tekstu o “borbi generacija”. Najavljuje se start jednog i čekanje drugog na klupi za pričuve do trenutka kad će ga zamijeniti na terenu.

Ancelotti donosi odluku

“O svemu tome odluku će donijeti Ancelotti. On zna da, iako su profilom slični, svaki od njih nudi nešto drugo. Nepotrebno je reći da Modrić ima dvostruko više iskustva i više znanja o igri”, ističe se u dijelu teksta koji favorizira opciju Modrića ispred Gülera.

U dijelu teksta kojim se žele naglasiti Gülerove prednosti u odnosu na kapetana navodi se mladost turskog nogometaša, izvrstan udarac i dodavanja prema napadačima.

Modrić, koji je pred početak sezone produžio ugovor s Realom na još jednu sezonu, zaigrao je u svim dvobojima u La Ligi od početka prvenstva, ali ga je Ancelotti dozirao pa je na terenu proveo svega 118 minuta. Güler je odigrao utakmicu manje. Dobio je 98 ligaških minuta dosad.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.