Toni Kroos završio karijeru

Foto: EPA

NJEMAČKI nogometaš Toni Kroos danas je i službeno završio karijeru u 35. godini. Sjajni njemački veznjak najavio je da će se umiroviti nakon Europskog prvenstva, a kako su Španjolci izbacili njegove Nijemce, to umirovljenje postalo je službeno. 

Realova legenda

Kroos je u Real Madrid stigao u srpnju 2014. za 25 milijuna eura iz Bayerna te se odmah nametnuo kao jedan od najboljih veznjaka svijeta, uz Luku Modrića i Brazilca Casemira, s kojima je imao sjajnu suradnju.

Karijeru je započeo u Hansi Rostock, a potom je otišao u Bayernov omladinski pogon 2006. godine. U sezoni 2009./2010. igrao je na posudbi u Bayer Leverkusenu, gdje je eksplodirao. Odigrao je zatim nekoliko sjajnih sezona za Bayern, da bi prije deset godina prešao u Real Madrid.

Osvojio je sve što se osvojiti moglo

Za Real je odigrao 464 utakmice. Zabio je 28 golova te 98 puta asistirao. Za reprezentaciju Njemačke ima 113 nastupa i 17 golova, a 2014. je u Brazilu osvojio Svjetsko prvenstvo kao jedan od ključnih igrača reprezentacije Joachima Lowa. S Realom je po četiri puta osvojio La Ligu i Ligu prvaka. S Bayernom je triput bio njemački prvak, a jednom europski.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.