Veldin Hodža oprostio se od Rijeke

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

VELDIN HODŽA više nije igrač HNK Rijeka i karijeru će nastaviti u redovima ruskog Rubina iz Kazanja. Hodža je istinsko dijete Rijeke, prvi trening u bijelom dresu odradio je sa šest godina pod stijenama Kantride, a danas je za tri milijuna eura otišao u Rusiju. Oprostio se od kluba preko službene stranice.

"Nema potrebe da se previše opraštamo jer ovo je samo doviđenja, a ne zbogom. Vratit ću se sigurno jednog dana. U klubu sam od šeste godine. Rođen sam u Rijeci i ostvario sam svoj cilj i san da igram za Rijeku, da zabijem gol i jako sam sretan zbog toga. Grad i Klub mi znače sve i tako će biti do kraja života.

Došao sam sa šest godina, stric me doveo na Kantridu na trening, zajedno s bratićem. Sjećam se pomoćnog igrališta na umjetnoj travi, fenomenalnog osjećaja kad igraš nogomet i nekoliko lopti koje su završile u moru", rekao Veldin Hodža na oproštaju od Rijeke.

Prošao je Rijekinu školu, bio na posudbama u Orijentu i Dragovoljcu

"Pamtim iskreno sve od prvog dana u školi nogometa, ne bih sad nešto posebno izdvajao jer stvarno se sjećam puno toga i sve mi je bilo super. Zahvalio bih samo svim mojim trenerima koji su me vodili i učinili me boljim čovjekom i igračem. Zahvalio bih ovom prilikom Orijentu i Dragovoljcu koji su mi jako pomogli da dođem do prve ekipe Rijeke", rekao je mladi veznjak.

Hodža je bio dio najvećeg uspjeha prve momčadi, kada su Bijeli u sada već povijesnoj utakmici protiv Cibalije stigli do povijesnog naslova prvaka.

"Sjećam se golova s utakmice i proslave naslova prvaka, trenutka kad su navijači uletjeli u teren. Svi su htjeli uzeti nešto za uspomenu, dio travnjaka, korner zastavicu, dres, ma čak i markirku od nas sakupljača lopti. Bilo je tu puno pjesme i slavlja, a tek proslava na Rujevici i fešta poslije u gradu. Nešto nezaboravno za sve navijače Rijeke", rekao je.

U Europi debitirao protiv Napolija

Hodža je u dresu Rijeke debitirao u utakmici Kupa Hrvatske protiv Dilja (0:6) kada je zabio svoj prvijenac u bijelom dresu. Samo mjesec dana kasnije upisao je i prvi nastup u Europi, ušavši u igru protiv Napolija na stadionu San Paolo.

"Osjećaj je bio fenomenalan, osjećao sam se presretno, a o utakmici protiv Napolija da ne govorim. Ne moram uopće isticati koliko mi je to značilo, koliko sam bio sretan što sam imao priliku igrati protiv tako jednog sjajnog protivnika, hvala ujedno svim ljudima i suigračima u tim klubovima", rekao je Hodža.

Hodža je u dresu Rijeke odigrao 93 utakmice postigavši 10 golova, a posebno upečatljiv bio je njegov hat-trick protiv Osijeka prošle sezone na Rujevici kada se vodila velika borba za naslov prvaka. Oproštajni gol zabio je u derbiju protiv Dinama. 

"Iskreno, jako mi je žao zbog prošle sezone jer volio bih da sam osvojio trofej s Rijekom. Nikad se ne zna, možda se jednom dogodi. Uz osvajanje trofeja imam još dva cilja, a to ću sačuvati za sebe i nadam se da ću ih jednog dana ostvariti. Za kraj želim zahvaliti svim ljudima u klubu s kojima sam radio na bilo koji način, od škole nogometa do prve ekipe.

Hvala Damiru Miškoviću na svemu, Upravi kluba, članovima stručnog stožera, radnoj zajednici, ljudima koji rade na održavanju terena. I na kraju, veliko hvala mojoj obitelji i našim navijačima na stalnoj podršci kroz moje nogometno odrastanje", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.