Video - Rakitić potpisao za Sevillu do 2015.: "Ovdje sam gdje sam i želio biti"

IVAN RAKITIĆ sinoć je stigao u Sevillu gdje je danas, nakon liječničkih testiranja, potpisao ugovor sa dvostrukim osvajačem Kupa Uefe, u trajanju do 2015. godine.

Hrvatski reprezentativac već je odletio natrag za Njemačku kako bi spremio stvari i riješio posljednje detalje oko svog preseljenja u Andaluziju, a u novi klub trebao bi se vratiti već ovog vikenda.

"Jako sam sretan i zadovoljan potpisivanjenm ugovora sa Sevillom. Ovdje sam želio doći. Imao sam desetke ponuda iz cijele Europe, ali španjolska liga i Sevilla činile su mi se kao najbolja opcija zbog kvalitetnog nogometa i jake momčadi. Ne bih trebao imati problema s uklapanjem", rekao je Rakitić za službene stranice kluba.

Na službenoj stranici španjolskog kluba objavljen je video Rakitićevog dolaska u zračnu luku gdje je stigao u društvu oca Luke i brata Dejana, a dočekali su ga španjolski novinari.

Iznos odštete, prema pisanju talijanskih, španjolskih i njemačkih medija, varira od 1,5 do čak 3 milijuna eura. Transferom su konačno završena nagađanja o budućem klubu 22-godišnjeg veznjaka, za kojega su interes pokazivali najveći europski klubovi uključujući Inter, Juventus, Chelsea, Atletico Madrid, Fulham, Palermo i brojni drugi.

Rakitić je u Schalke stigao 2007. godine iz Basela za 5 milijuna eura, a u više od 130 utakmica zabio je 16 golova i skupio tridesetak asistencija.

Za mnoge je hrvatske nogometaše Španjolska bila obećana zemlja, no nekima je ipak bila "maćeha".  Goran Vučević nikada se nije probio do prve momčadi Barcelone, a prvi među plejadom "novih Bobana", Igor Jovićević, nije uspio doći do Realove A momčadi, jer bi klub u tom slučaju, prema sklopljenom ugovoru, Dinamu morao isplatiti ukupnu vrijednost transfera - pet milijna dolara. U Sevilli se proslavio Davor Šuker - u pet godina zabio je 76 pogodaka. Uspješne karijere u Španjolskoj gradili su Prosinečki, Vlaović, Jarni, Janković, Mate Bilić, Alen Peternac, Jerkan, Štimac, Andrijašević i Boban koji je u Celti zaključio karijeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.