VIDEO Andy Murray se rasplakao na oproštaju od Wimbledona: Ne znam zaslužujem li ovo

Foto: Profimedia

AUSTRALCI Rinky Hijikata i John Peers pobijedili su Andyja i Jamieja Murraya 7:6, 6:1 u prvom kolu parova na Wimbledonu i tako Britance izbacili s Grand Slam turnira. Glavna vijest nije pobjeda Australaca, već oproštaj 37-godišnjeg Andyja Murraya od Wimbledona, koji je osvajao dvaput u karijeri.

Murrayu je ovo bio posljednji nastup na domaćem turniru jer će kasnije ove godine završiti karijeru jednog od najboljih tenisača ikad. Među ostalim, osvojio je 46 turnira, od kojih su tri Grand Slama, i to dok su mu godinama konkurenciju činili po mnogima najbolji ikad: Novak Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal.

Organizatori su pustili kompilaciju Murrayevih sjajnih trenutaka te izjave spomenutog trojca, kao i tenisačice Venus Williams. Britanska publika nagradila ga je dugim pljeskom, pri čemu se Andy Murray rasplakao. Snimku pogledajte OVDJE.

"Teško je jer želim nastaviti igrati, ali ne mogu"

Murray je organizatorima Wimbledona zahvalio na emotivnoj ceremoniji. "Čini se kao dobar kraj. Ne znam zaslužujem li ovo ili ne, ali napravili su jako dobar posao", rekao je Murray, čiji su oproštaj pratili roditelji Judy i Will te supruga Kim s dvije kćeri.

"Teško je jer želim nastaviti igrati, ali ne mogu. Fizički je preteško. Želim igrati zauvijek, volim ovaj sport", poručio je Murray, koji je proteklih sezona imao velikih problema s ozljedama, a u posljednje vrijeme s leđima. Posljednji nastup mogao bi mu biti na Olimpijskim igrama u Parizu, koje počinju 26. srpnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.