VIDEO Zvijezda NFL-a doživjela treći potres mozga. Već je razmišljao o kraju karijere

Foto: Profimedia

BUFFALO BILLSI u noći s četvrtka na petak pobijedili su Miami Dolphinse 31:10 na otvaranju drugog kola NFL-a. No glavna tema u američkim medijima je treći potres mozga u NFL karijeri Tue Tagovailoe (26), quarterbacka Miamija. Tagovailoa je u trećoj četvrtini prošao kroz obranu Billsa te naletio na Damara Hamlina.

Pao je i pokušao ustati, ali nije uspio, nakon čega se uhvatio za glavu. Liječnici su ušli na teren i nekoliko minuta bili uz njega. Tagovailoa je potom ustao i otišao u svlačionicu, ali više nije zaigrao protiv Billsa. Glavni trener Miamija Mike McDaniel rekao je da je Tagovailoa bio dobro raspoložen nakon susreta, ali nije želio nagađati što će biti s njim.

Ofenzivni linijaš Dolphinsa Austin Jackson bio je u blizini kada se Tagovailoa ozlijedio. Ispričao je da je u očima svojeg QB-ja vidio da "nije bio cijelo vrijeme prisutan". "Shrvan sam, mrzim vidjeti ga takvog", dodao je Jackson. Skylar Thompson zamijenio je Tagovailou do kraja utakmice te će vjerojatno biti starter protiv Seattle Seahawksa u trećem kolu.

VIDEO: Arena Sport

Miami i trenera kritizirali što su Tagovailoi dopustili da igra nakon udarca

Tagovailoa je bio u fokusu javnosti i 2022. godine kada je potiljkom udario o tlo, također na utakmici s Buffalom. Nakratko je bio napustio igru pa se vratio nakon, kako je opisano, ozljede leđa.

NFL i Udruga igrača NFL-a tada su pokrenuli zajedničku istragu o postupanju s Tagovailoom, što je rezultiralo otpuštanjem neurološkog savjetnika koji je Tagovailou pustio da se vrati u igru. Također, izmijenjeno je pravilo po kojem igrač, ako pokaže određene simptome potresa mozga, mora izaći iz igre.

Svega četiri dana kasnije, Tagovailoa je na sličan način udario potiljkom o tlo tijekom utakmica sa Cincinnati Bengalsima. Nakratko je ostao bez svijesti i odveden je u lokalnu bolnicu, gdje mu je dijagnosticiran potres mozga. Dolphinsi i McDaniel bili su pod teškim kritikama jer su mu dopustili da igra. Idući potres mozga na utakmici s Green Bay Packersima izbacio ga je s terena do kraja sezone.

Majka ga je molila da razmisli o mirovini

Tagovailoa je nakon teških ozljeda nakratko razmišljao o umirovljenju 2022. godine. Razgovarao je s obitelji te otkrio da ga je majka zamolila da razmisli o kraju karijere, iako je sada tek u petoj sezoni NFL-a. Odlučio je ostati i ljeto je proveo trenirajući jiu-jitsu kako bi naučio padati bez da udari glavom o tlo.

Računa li se posljednja sveučilišna sezona za Alabamu, Tagovailoa je doživio četiri potresa mozga u posljednjih pet godina. Inače, očekivalo se da će Tagovailoa biti prvi izbor NFL drafta 2020. godine, no zbog spomenute ozljede izabran je kao peti.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.