Zagreb otvorio Ligu prvaka porazom kod Kielcea

Foto: EPA

RK ZAGREB krenuo je u novu sezonu Lige prvaka porazom na gostovanju kod Kielcea u Poljskoj. Utakmica je završila rezultatom 30:23. U njihovoj skupini B igrali su u srijedu navečer i Pick Szeged i Magdeburg. Mađarska momčad pobijedila je 31:29. Momčad Zagreba držala se u minimalnom zaostatku gotovo cijelu utakmicu.

Bilo je u prvom poluvremenu i trenutaka u kojima je mogao prijeći u vodstvo, no te situacije gosti nisu iskoristili. Ipak, na poluvremenu je bilo izjednačeno - 13:13 - što je svakako bio rezultat iznad očekivanja hrvatske momčadi. U 51. minuti imao je Zagreb napad za izjednačenje, no domaćini su presjekli loptu i zabili iz kontre.

Tu je krenula ogromna serija od sedam pogodaka zaredom Kielcea i na kraju sigurna pobjeda redovitog sudionika u Final Fouru Lige prvaka. Najbolji strijelac kod Kielcea bio je hrvatski srednji vanjski Igor Karačić s pet pogodaka. Kod Zagreba su najbolji strijelci, također s po pet pogodaka, bili Luka Lovre Klarica i Miloš Kos. Zagreb sljedeći tjedan u srijedu igra u Areni protiv Aalborga u 18:30.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.