10 dobrih vijesti tjedna

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. FOTO Jutarnja duga pojavila se iznad Zagreba, pogledajte bajkovit prizor

Pogoršanje vremena zahvatilo je Hrvatsku, a na istoku Zagreba je osvanuo bajkovit prizor. Predivna jutarnja duga razveselila je Zagrepčane koji su se probudili uz njene boje.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Amerikancu prvom na svijetu transplantirali cijelo oko. "Zadivljeni smo oporavkom"

Američki vojni veteran Aaron James (46) kojem je prvom u svijetu transplantirano cijelo oko, nakon godinu dana je postigao značajan napredak, piše BBC. "Ishodi koje vidimo nakon ovog postupka prilično su nevjerojatni i mogli bi utrti put novim kliničkim protokolima i potaknuti daljnja istraživanja složenih transplantacija", rekao je dr. Vaidehi Dedania, oftalmolog vojnog veterana.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Jon Bon Jovi spriječio ženu da se baci s mosta, fanovi hvale njegovu reakciju

Jon Bon Jovi u utorak je snimao glazbeni spot na pješačkom mostu John Seigenthaler u Nashvilleu, u Tennesseeju. U jednom trenutku ugledao je ženu koja se nalazila na rubu mosta pa joj je prišao i počeo razgovarati s njom.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Dječaku zapela ruka u pokretnoj traci na blagajni, spasili ga vatrogasci

Zagrebački vatrogasci imali su neobičnu intervenciju. Dobili su dojavu da je djetetu zapela ruka u pokretnoj traci na blagajni u jednoj trgovini na Jankomiru. Odmah su krenuli u akciju i s pomoću poluge oslobodili djetetovu ruku. Dijete nije zadobilo ozljede pa je priča dobila sretan kraj.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Plazibat zbog ozljede otkazao borbu u Zagrebu, ali skače u vodu za djecu u Splitu

Osim o Glory eventu, Plazibat je u razgovoru za Index govorio i o tome da je organizator humanitarne akcije za splitski Dječji dom Maestral, natjecanja "Najluđi skakač Hrvatske" na bazenima na Poljudu 15. rujna, na kojem će sudionici izvoditi lude skokove u vodu, a prihod ide za Maestral.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Srbin u Splitu zaboravio zatvoriti prozor auta, potez prolaznika vraća vjeru u ljude

Vlasnika automobila beogradskih registarskih oznaka oduševio je potez Splićana tijekom nevremena.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. U Zagrebu se danima tragalo za ovim hrtom. Priča je dobila sretan kraj

Potraga za hrtom u Zagrebu dobila je dramatičan zaplet i sretan kraj. Za psom se tragalo danima. Pronađen je u Savi kraj Trnjanskog nasipa.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Sve je počelo u obiteljskom domu, a danas imaju udrugu koja pomaže stotinjak obitelji

Prije devet godina priča o teškom životu samohranog oca i sina potaknula je obitelj Matešić iz Sesveta na čin dobrote. Tada nisu ni sanjali da će ih to dovesti do osnivanja Humanitarne udruge Dobra volja kroz koju danas pomažu stotinjak obitelji.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Hrvatski ultramaratonac osvojio svjetsku broncu. Postavljen je nevjerojatan rekord

Hrvatski ultramaratonac Mario Čeliković (39) osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u kategoriji od 35 do 39 godina, održanom kraj jezera Balaton u Mađarskoj. Natjecatelji se u ovoj disciplini rangiraju po udaljenostima koje su prešli unutar šest dana, a Čeliković je u tom roku prevalio nevjerojatna 673 kilometra.

>> KLIKNITE NA ČLANAK

1. Liječnici KBC-a Zagreb u 14 dana napravili 14 transplantacija, jedna po prvi put izvedena u Hrvatskoj

U KBC-u Zagreb u zadnja dva tjedna napravljeno je 14 transplantacija I 3 multiorganske transplantacije. Kod jednog pacijenta prvi je put u Hrvatskoj istovremeno izvedeno presađivanje srce i bubrega koja je prvi put učinjena u Hrvatskoj, kod drugog su presađeni jetra i srce, a kod trećeg bubreg i jetra.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.