Čelnici HFP-a oslobođeni: Uskok ni snimkom "kavice od 50.000 eura" nije dokazao korupciju

MLADEN BAJIĆ, čelni čovjek Državnog odvjetništva danas je pretrpio još jedan poraz u "borbi protiv korupcije" nakon što je danas Vrhovni sud potvrdio  oslobađajuće presudu bivšim potpredsjednicima Hrvatskog fonda za privatizaciju Josipu Matanoviću i Robertu Peši u dijelu slučaja Veliki maestro.

Davanje i primanje mita

Čelnika HFP-a sumnjičilo za primanje i davanje mita u slučaju ciglane u Ninu u sklopu suđenja za Veliki maestro. Podsjetimo upravo na tom suđenju bila je puštena i snimka na kojoj Matanić traži "za kavicu 50 tisuća eura". Valja podsjetiti kako je već prije Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno oslobodio Pešu i Matanića rujnu prošle godine na kraju ponovljenog suđenja za dio optužbi iz slučaja Veliki maestro.

Sud je tada zaključio, a Vrhovni sud danas potvrdio, da USKOK ni s  tajnim snimanjem razgovora nije dokazao da je bilo pogodovanja stranom investitoru koji je na zemljištu ninske ciglane planirao izgraditi turističko naselje.

Matanića i dalje čeka 11 godina

Vrhovni sud odlučio je kako je USKOK-ova žalba na oslobađajuću presudu odbijena kao neosnovana.

Ipak, to ne znači da je Matanović slobodan čovjek, jer mu je ostala pravomoćna zatvorska kazna od 11 godina na koju je bio osuđen u prvom sudskom postupku za Veliki maestro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.