Ekvadorski ministar: Ovo je presmiješno! Assangea optužuju zato što je pukao kondom

EKVADORSKI ministar vanjskih poslova rekao je da su optužbe za silovanje i seksualne napade protiv osnivača WikiLeaksa presmiješne, no ta država još nije donijela odluku hoće li mu dati politički azil.

"Osobno mislim da su optužbe presmiješne", kazao je Ricardo Patino te dodao da je Assange optužen "zato što mu je pukao kondom". Osnivač WikiLeaksa se trenutno nalazi u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu dok se čeka odluka hoće li mu ta država dati politički azil, piše AFP.

Patino je kazao da se jedna od Assangeovih žrtava žalila zato što je shvatila "da je u nekim noćima pukao kondom". Australac Assange tvrdi kako su navodne žrtve napada pristale na seks. WikiLeaks je naljutio mnoge vlade svjetskih država i korporacije objavom po njih kompromitirajućih tajnih dokumenata.

Osnivač WikiLeaksa strahuje da je izručenje iz Velike Britanije u Švedsku, pod optužbom za seksualni napad, samo prvi korak prema izručenju SAD-u gdje bi mu sudili za špijunažu zbog 250 tisuća američkih diplomatskih depeša koje je objavio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.