Izbjegnuta tragedija: Otac htio spriječiti spašavanje djeteta zaključanog u autu na najvećem suncu

Foto: Shutterstock

DIJETE, najvjerojatnije dvogodišnjak, prema pisanju Glasa Istre, gotovo pola sata po najvećem suncu ostalo je zaključano u automobilu, a tko zna kako bi cijela priča završila da se nije umiješao slučajni prolaznik, Zoran Grgić iz Požege, koji je odlučio razbiti prozor i nesretno dijete izvući van. Cijela drama odvijala se jučer  oko 10,30 sati na parkiralištu iza stare porečke robne kuće.

"Igrom slučaja sam bio na parkingu kada mi je jedna žena, koja me poznaje, viknula: "Zoka, pomozi!". Prišao sam i u manjem automobilu čakovečke registracije vidio dijete u automobilu i odlučio razbiti staklo. No, roditelji koji su bili blizu su mi kazali da to ne radim jer da dolazi bravar, budući da im je u vozilu ostao ključ. Nisam odustajao i pitao ih za koliko vremena dolazi bravar jer je dijete bilo ne samo znojno, već potpuno mokro i naizgled mu nije bilo dobro. Pitao sam tog oca:

"Što ti ne razbiješ staklo?". Na to mi je kazao da čeka bravara, a s druge strane žena koja me alarmirala i dalje je zapomagala: "Zoka, pomozi mu, razbij staklo!" Tada sam otišao do svog automobila koji je bio parkiran na nekoliko metara i uzeo ključ za skidanje kotača", svoju verziju događaja za Glas Istre prepričao je junak ove priče.

Kao što to često biva u ovakvim slučajevima, roditelji su mališana ostavili da bi u obližnjem dućanu obavili shopping. U međuvremenu su shvatili da im je u autu ostao ključ, a da se vozilo automatski zaključalo. Što je najgore, otac djeteta se protivio intervenciji Grgića koji je odgurnuo oca te ključem za otpuštanje vijaka na kotačima razbio staklo i na taj način vjerojatno djetetu spasio život.

"Izvukao sam dijete iz vozila, odnio u hladovinu i dao mu vode, dok je otac ostao šokiran. Dijete je bilo potpuno mokro i počelo plaviti. Budući da se otac tako postavio i čak je bio ljut na mene, ponudio sam mu da ću mu nadoknaditi štetu za razbijeno staklo, no na to mi nije ni odgovorio. Napravio bih to opet, bez puno razmišljanja, jer mi je dijete važnije od stakla" , komentirao je Grgić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.