Milinović žestoko napao Ostojića: U godinu dana najnesposobniji ministar povećao je dug za tri milijarde kuna!

Foto: Robert Fajt/Cropix

BIVŠI ministar zdravlja Darko Milinović na današnjoj je konferenciji za novinare još jednom, žešće nego ikad, napao aktualnog ministra Rajka Ostojića, nazvavši ga nekoliko puta nesposobnim i lažljivcem. Osvrnuo se i na jučerašnje predstavljanje rezultata Vladinog projekta "Clean start", kojeg je nazvao "Dirty start".

"U ožujku prošle godine u izvješću o poslovanju HZZO-a za godinu ranije, ministar Ostojić je sam priznao da su dospjele obveze 327 milijuna kuna, a nedospjele obveze su bile 4,334 milijarde kuna. Dokument ove Vlade govori o velikoj laži ministra Ostojića, a samo da bi prikrio svoju nesposobnost. Dakle, ako je netko lagao i prikrivao dugove, onda je lagao ministar Ostojić, a u laži ga je uhvatio ni manje ni više nego Zoran Milanović", kazao je Milinović.

Ostojićev "Dirty start"

"Govorimo o ukupnom dugu od 1,398 milijardi kuna u prvih šest mjeseci, pa k tome zbrojite HZZO-ov dug od 610 milijuna kuna i dug prema veledrogerijama od milijardu kuna. Je li to clean start? U godinu dana najnesposobniji ministar u Hrvatskoj Vladi je povećao dug za preko tri milijarde kuna", dodao je Milinović te zaključio kako iznošenjem neistina i lažnih brojki ministar zdravlja želi prikriti vlastitu nesposobnost i prebaciti na bivšu vlast dugovanja koja je stvorio u zdravstvu.

"Kakvo je stanje u zdravstvu najbolje govori podatak da u mom mandatu nije bilo ni jedne sanacije zdravstva, a u njegovom već dva do tri puta. Ostojićeva jedina tri grandiozna projekta su promjena imena ministarstva i HZZO-ovog loga, te povećanje plaće direktoru Državnog zavoda za zdravstveno osiguranje", zaključio je Milinović.

Svom je nasljedniku na kraju poželio sreću na izborima za mjesto zagrebačkog gradonačelnika, zaključivši kako bi njegova pobjeda bila "odlično rješenje za hrvatsko zdravstvo".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.