Strah od revizije ugovora s Vatikanom: Ministar pravosuđa Miljenić kod kardinala Bozanića

PRED ODLAZAK premijera Zorana Milanovića u Vatikan gdje bi se trebao susresti s poglavarom Katoličke crkve papom Benediktom XVI, intenzivirali su se kontakti zagrebačkog Kaptola s predstavnicima Vlade. Tako je jutros objavljena vijest da je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, primio ministra pravosuđa i predsjednika Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske Orsata Miljenića.

Prema vrlo šturom izvještaju Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije na susretu su razmotrena pitanja odnosa Crkve i države te se razgovaralo o daljnjem planu rada Biskupske komisije HBK za odnose s državom i Komisije za odnose s vjerskim zajednicama. Vijest o odlasku ministra Miljenića na Kaptol nije objavljena na službenim stranicama ministarstva pravosuđa niti je o tome obaviještena javnost.

Podsjetimo kako je službeni Kaptol posebno zabrinut oko odlaska Milanovića u Vatikan jer se boje kako bi moglo biti otvoreno pitanje revizije jednog dijela ugovora između Vatikana i Hrvatske. Banski dvori navodno će tražiti od Vatikana blagoslov za smanjenje iznosa koji Crkva prima iz državnog proračuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.