Anušić i Medved o uhićenjima: Iznenađeni smo. Nažalost, imali smo sličnih situacija

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Potpredsjednici vlade i ministri Ivan Anušić i Tomo Medved rekli su u Vukovaru da ne mogu komentirati današnja uhićenja više osoba zbog korupcije, među kojima i bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, jer je to u nadležnosti DORH-a i USKOK-a.

"Ne mogu komentirati jer je u ovom trenutku to stvar istrage i DORH-a. Naravno da me iznenadilo", izjavio je novinarima ministar obrane Anušić u Vukovaru, gdje je s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice bitke za Vukovar i ustroja 204. brigade Hrvatske vojske. 

I ministar Medved novinarima je rekao da ne zna ništa više od onoga što je objavljeno u medijima, naglasivši da vlada u proteklih osam i pol godina nema utjecaj na pravosuđe. "To je nadležnost DORH-a i USKOK-a i vjerujem da će uskoro izaći s cjelovitim informacijama uslijed kojih elemenata ih se tereti", dodao je.

"Imali smo sličnih situacija..."

Budući da je uhićeni bivši predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić član HDZ-a, Medved je rekao da će se o njegovom slučaju odlučivati po redovitoj proceduri.

"Nažalost, imali smo sličnih situacija i stranka je tu vrlo jasna, nulta stopa tolerancije na svaki oblik kriminala", istaknuo je.

O Škorićevom statusu unutar stranke prvo bi prema stranačkom statutu trebao raspravljati Časni sud osječke Gradske organizacije HDZ-a, a njegovo članstvo trebalo bi biti zamrznuto do pravomoćnosti presude.

USKOK i policija ranije jutros su potvrdili da su uhitili više osoba u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru, a među uhićenima su, kako se neslužbeno doznaje, donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te njegov rođak, predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić. Navodno je uhićena i direktorica tvrtke Structivo Sanda Bajtl. Mediji doznaju da ih se sumnjiči za namještanje poslova za popratne sadržaje na osječkoj obilaznici.

U policiji kažu da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.