Anušić objavio fotke pa se pohvalio: "Prvi put sam letio Black Hawkom"

Foto: MORH

Ministar obrane Ivan Anušić ovog tjedna je u službenom posjetu SAD-u koji je započeo obilaskom Nacionalne garde Minnesote. Tamo se sastao sa zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote, general-bojnikom Shawnom Mankeom i obišao kamp Ripley.

"SAD je ključni strateški saveznik"

"SAD je naš ključni strateški saveznik na području obrane koji je dao velik doprinos razvoju i modernizaciji Oružanih snaga RH, a partnerstvo s Nacionalnom gardom Minnesote važan je dio ove suradnje, koju ćemo nastaviti proširivati.

Nacionalna garda Minnesote pomaže pri obuci i operativnom uvođenju Bradleya, a njima prenoseći svoja iskustva iz Domovinskog rata. U pratnji generala Mankea obišao sam kamp Ripley, gdje se pripadnici OSRH redovito obučavaju na helikopterima Black Hawk, i centar za održavanje borbenih vozila Bradley", objavio je Anušić na X-u.

"Prvi put sam letio Black Hawkom"

Kaže i da je tijekom obilaska kampa prvi put letio Black Hawkom – "borbenim helikopterom čijom ćemo dodatnom nabavom od 8 helikoptera osigurati 12 moćnih helikoptera za HRZ".

U okviru službenog posjeta SAD-u, ministar Anušić sudjelovat će na konferenciji ACAP (The Association of Croatian American Professionals) koja će se održati u Las Vegasu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.