Atentator na Trumpa bio registrirani republikanac, ali je 15$ donirao demokratima

Foto: EPA

FBI je otkrio kako je na Trumpa pucao 20-godišnji Thomas Matthew Crooks koji je živio u Bethel Parku, mjestu udaljenom oko 70 kilometara od mjesta na kojem se održavao Trumpov skup.

O njemu se otkriva sve više detalja.

Prema podacima vlasti, Crooks je bio 20-godišnji registrirani republikanac koji je prethodno dao malu donaciju grupi povezanoj s demokratima.

Prema lokalnim medijskim izvješćima i videosnimci završne ceremonije škole, Crooks je 2022. godine završio srednju školu Bethel Park.

Crooks je bio registrirani republikanac prema popisu u biračkom registru Pennsylvanije. Predstojeći predsjednički izbori bili bi prvi na kojima je mogao glasati.

Podaci Saveznog izbornog povjerenstva pokazuju da je donator po imenu Thomas Crooks s istom adresom dao 15 dolara političkim aktivistima povezanima s demokratima, pod nazivom "Progressive Turnout Project", u siječnju 2021. godine.

Otac bez komentara

Kad ga je CNN kontaktirao kasno u subotu navečer, Crooksov otac, Matthew Crooks, rekao je da pokušava shvatiti što se događa te da će prvo razgovarati s vlastima prije nego što bude javno govorio o svom sinu.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.