Badel i Labud o hakerskom napadu: Ukrali nam poslovnu dokumentaciju i osobne podatke

Foto: Badel 1862, Labud

Hakeri iz skupine HackManac sinoć su na X-u objavili da su njihove mete dvije hrvatske tvrtke - Labud i Badel 1862. U objavi navode da su ove firme izlistane kao žrtve blackout ransomware grupe. Rok za otkupninu je 12. srpnja ove godine, poručili su.

"Uzorak koji su dali hakeri prikazuje osobne podatke partnera (telefonske brojeve, adrese e-pošte, fizičke adrese) i financijske podatke", napisali su u svojoj objavi iz HackManaca, koji je ranije objavljivao i detalje o kibernetičkom napadu na KBC Zagreb.

Firme su se na svojim internetskim stranicama očitovale o hakerskom napadu na njihove sustave. 

Ukrali su nam poslovnu dokumentaciju i osobne podatke

"Badel 1862 je bio žrtva hakerskog napada, tj. nezakonite infiltracije u računalni sustav. Samim time, vjerojatno je došlo do neovlaštenog kopiranja manjeg dijela poslovne dokumentacije i posljedično tome neovlaštenog pristupa poslovnim i osobnim podacima koji su uobičajeni dio takve dokumentacije.

Odmah po utvrđivanju incidentne situacije poduzete su aktivnosti s ciljem oporavka kompromitiranih sustava, onemogućavanja daljnjih neovlaštenih pristupa računalnoj infrastrukturi te forenzičke analize.

Badel 1862 postupa u skladu sa zakonskim obvezama te priprema odgovarajuće prijave koje će biti dostavljene nadležnim institucijama. Poslovni procesi u društvu Badel 1862 odvijaju se neometano i u redovnom opsegu poslovanja", objavili su iz Badela.

"Meteor Grupa - Labud je bio žrtva hakerskog napada, tj. nezakonite infiltracije u računalni sustav. Odmah po utvrđivanju incidentne situacije poduzete su aktivnosti s ciljem oporavka kompromitiranih sustava, onemogućavanja daljnjih neovlaštenih pristupa računalnoj infrastrukturi te forenzičke analize.

Obavještavamo i da se svi poslovni procesi u društvu Meteor Grupa - Labud odvijaju neometano i u redovnom opsegu poslovanja”, objavio je Labud na službenoj stranici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.