Besplatne online radionice programiranja za djecu od 7 do 19 godina ove subote

Foto: Press

Najveća programerska škola za djecu i mlade u Hrvatskoj, Coding Giants, kreće u svoju osmu sezonu! Njene online radionice programiranja do sada je pohađalo više od 10 tisuća djece i mladih diljem Hrvatske, a početak nove sezone pravi je trenutak da se svi pridruže ovom jedinstvenom, provjerenom i zabavnom načinu stjecanja novih programerskih znanja.

Besplatne online radionice održat će se u subotu, 28. rujna, a namijenjene su djeci i tinejdžerima od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Radionica traje 90 minuta, a termini su dostupni tijekom cijelog dana pa svatko može izabrati termin koji mu odgovara. Za sudjelovanje je potrebna samo dobra volja, stabilna internetska veza i prethodna prijava na web-stranici.

Interaktivno učenje kroz zabavu, u timu sa svojim vršnjacima

Radionica "Code with Giants – Code Explorers" nije online predavanje koje djeca i mladi samo prate na svom računalu, već čista suprotnost - to je u potpunosti interaktivna radionica, na kojoj se svakog sudionika potiče na punu interakciju i sa svojim učiteljem i s ostalim članovima grupe. Grupe su podijeljene u nekoliko dobnih razreda, kako bi unutartimska suradnja i učenje bili što efikasniji.

Osim interaktivnosti, veliki naglas stavljen je i na zabavni aspekt radionica te su sve teme i zadaci predstavljeni na pristupačan i zanimljiv način.

Na prošlim radionicama održanima u veljači sudjelovalo je 2700 djece i mladih, a ovog rujna očekujemo preko 3000 mladih programera!

Što očekivati na radionicama?

Na radionicama će mladi, koristeći alate poput Scratcha i C#, dobiti priliku zakoračiti u svijet programiranja. Učitelji će ih provesti kroz osnove programiranja i skriptiranja, omogućavajući im da razumiju kod i rješavaju logičke probleme koji se postave pred njih te dublje razumiju svijet tehnologije koji ih okružuje.

Učenje programiranja višestruko je korisno čak i za ne-programere - da bi se u programiranju dijelovi koda spojili u funkcionalnu cjelinu, potrebne su mnoge vještine - preciznost, kreativnost, strpljivost i maštovitost samo su neke od njih. Sve te vještine korisne su u gotovo svim aspektima života pa razvoj istih kroz programiranje utječe i na cijeli niz drugih područja te na uspjeh u drugim predmetima u školi.

Upisi u tijeku

Prijave na besplatne radionice ove subote 28.9., kao i prijave za jesenski semestar škole su u tijeku, a svi zainteresirani roditelji svoje dijete mogu prijaviti putem web-stranice.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga nemojte propustiti priliku da se i vaša djeca pridruže najpopularnijoj školi programiranja za mlade u Hrvatskoj! 

Što je "Coding Giants"?

Sve je počelo s 50 studenata u Poljskoj, a sada Coding Giants zajednica broji preko 130.000 sudionika iz 13 zemalja.

Prvotna ideja oko koje su Coding Giants zajednica i njen program "Code with Giants" nastali ista je i danas - kako na što lakši, zabavniji i pristupačniji način naučiti djecu i mlade programiranju, dajući im alate koji će im pomoći u daljnjem obrazovanju i životu, bez obzira hoće li se postati programeri ili ne.

"Sa svakim sezonom raste broj sudionika naših radionica, ali ideja događaja ostaje ista - želimo pokazati da programiranje nema granica. Svako školsko dijete, bez obzira na dob, spol ili mjesto stanovanja, može se jednostavno i lako upustiti u avanturu programiranja", kaže Branka Bebić, voditeljica Coding Giantsa u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.