Biden o izraelskoj invaziji Libanona: Zabrinut sam više nego što mislite

Foto: EPA

 Američki ministar obrane Lloyd Austin razgovarao je sinoć s izraelskim ministrom obrane Yoavom Gallantom, priopćilo je američko ministarstvo obrane. Kako stoji u priopćenju, složili su se oko "nužnosti demontiranja napadačke infrastrukture" duž granice kako bi se osiguralo da libanonski Hezbollah ne može izvesti napade na sjeverne izraelske zajednice, poput onog lanjskog 7. listopada.

Austin je ponovio da je potrebno diplomatsko rješenje kako bi se osiguralo da se civili mogu sigurno vratiti u svoje domove s obje strane granice.

Izraelci ušli u Libanon

Izraelska vojska potvrdila je u utorak da je započela ograničene, lokalizirane i ciljane napade na ciljeve Hezbollaha u graničnom području južnog Libanona. Vojska je kazala da izraelske zračne snage i topništvo podržavaju kopnene snage preciznim udarima na vojne ciljeve. Kazala je i da se mete nalaze u selima blizu granice i predstavljaju neposrednu prijetnju izraelskim zajednicama u sjevernom Izraelu.

Prošli tjedan Izrael je odbacio prijedlog SAD-a i Francuske o 21-dnevnom prekidu vatre u svrhu diplomatskog rješenja koje bi omogućilo raseljenim civilima s obje strane da se vrate kući. 

Biden: Volio bih da se zaustave

Američki predsjednik Joe Biden, koji je imao malo uspjeha u pokušaju odgovaranja Izraela od napada na Hezbolah ili Hamas, pozivao je na primirje.

"Zabrinut sam više nego što možda znate i volio bih da se zaustave", rekao je Biden novinarima kad su ga pitali što misli o izraelskoj invaziji Libanona. "Trebamo primirje odmah."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.