Bivši američki senator priznao da je putovao u Prag zbog seksa s maloljetnicom

Screenshot/Instagram

Bivši zastupnik Sjeverne Dakote, republikanski senator Ray Holmberg, koji je bio jedan od najmoćnijih članova parlamenta potpisao je sporazum o priznanju krivnje za putovanje s namjerom da se upusti u nedozvoljene seksualne aktivnosti - odnosno plaćanje za seks maloljetnici.

Tužitelji tvrde da je bivši senator više puta putovao u Prag s namjerom plaćanja za seks maloljetnicama u razdoblju između 2011. i 2016. godine, a prema sporazumu sada 80-godišnji Holmberg mora se prijaviti kao seksualni prijestupnik. Maksimalna kazna koja mu prijeti je 30 godina zatvora, novčana kazna od 250 tisuća dolara. No, očekuje se da će biti kažnjen zatvorskom kaznom od tri do četiri godine. 

Putovanja je plaćao državnim novcem

Inače, njegov mandat je istjecao 2022. godine, a tada je najavio i da se ne planira ponovno kandirati. Međutim, podnio je ostavku nakon što je Forum of Fargo objavio da je razmijenio desetke poruka s jednim zatvorenikom o seksualnom zlostavljanju djece.

Dokumenti do kojih je došao AP pokazuju da je Holmberg bio na desecima putovanja u SAD-u i u više od 30 drugih država pa tako i u Kanadu, Portoriko i Norvešku. Holmberg je u Prag i u druge europske gradove putovao koristeći državna sredstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.