Bjelovar dobio 19 milijuna eura za novu školu, pogledajte kako će izgledati

Foto: Grad Bjelovar

Grad Bjelovar izvijestio je danas da im je odobreno 19.2 milijuna eura iz Nacionalnoga plana oporavka i otpornosti za gradnju područne škole sa sportskom dvoranom na sjeveru grada.

Izgradnjom novog školskog objekta kapaciteta od 550 do 700 učenika ispunit će se uvjeti za odvijanje jednosmjenske nastave na čitavom bjelovarskom području, a gradonačelnik Dario Hrebak nada se da bi radovi mogli započeti već ove jeseni.

"Kroz nekoliko dana nam stiže službena odluka o financiranju, zatim ugovor, nakon kojeg slijedi javna nabava. Dovršetak izgradnje planiran je za rujan 2026. godine", istaknuo je Hrebak na konferenciji za novinare.

Smatraju da im je jednostavnije školu graditi iz temelja, nego ići u obnovu, a uz to očekuju i veliko zanimanje građevinskog sektora.

Nova škola objedinit će po 12 razrednih i predmetnih odjeljenja, dvodijelnu školsku dvoranu sa šest svlačionica te dvoranske popratne prostorije. Planiran je i pristup osobama smanjene pokretljivosti te kuhinja, knjižnica i dizalo.

Gradit će se i pristupna cesta do škole vrijedna 600 tisuća eura, koji su osigurani u gradskom proračunu.

Škola na sjeveru grada bit će područna škola bjelovarske 4. osnovne škole.

"Sretan sam što ćemo napokon imati novu školu na koju, bez imalo pretjerivanja, čekamo nekoliko desetljeća", istaknuo je ravnatelj IV. osnovne škole Nikola Margetić.

Osim sa sjevera, školu će pohađati i djeca s juga, inače najveće bjelovarske škole koja trenutačno broji 800 učenika.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.