Blok umirovljenici zajedno: Vlada uvodi porez na nekretnine pod pritiskom EU komisije

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) ustvrdili su da je vlada pod pritiskom Europske komisije (EK) odlučila uvesti porez na nekretnine 'mada je svjesna kako je u Hrvatskoj postotak kuća i stanova u privatnom vlasništvu daleko veći nego u drugim članicama EU'.

Naši su ljudi zbog čuvanja vrijednosti svoje imovine desetljećima „štedjeli“ u nekretninama pa će sada mnogima taj teret teško pasti. naveli su priopćenju.

BUZ vidi nelogičnosti u stambenoj poreznoj politici,  navevši primjer u kojem dvije osobe imaju vrijednost od npr. 100 000 eura, jedan u novcu a drugi u "višku" 100 kvadratnih metara stambenog prostora. "Ovaj sa 100 000 eura na računu će uložiti u državne obveznice i zaraditi par tisuća eura na što nikome neće platiti nikakav porez, a onaj koji je 'štedio' u kvadratima stana će morati platiti porez i do 1000 eura", naveli su.

Po njihovom mišljenju 'izvan pameti je davati pomoć umirovljenicima s mirovinama do 840 eura, a u isto vrijeme oporezivati sve mirovine iznad 600 eura'.

Iz BUZ-a tvrde i kako Vlada nema  empatiju ili razumijevanje prema potrebitima i pitaju nije li ruganje umirovljenicima imenovanje državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava i socijalne politike, iz redova HSU-a, "osobe bez znanja i obrazovanja“.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.