Božinović o Trifunoviću: Hrvatska politika ne hapsi niti pušta

Foto: Hrvoje Jelavic, Ivana Ivanović/PIXSELL

Nakon što je srpski glumac Sergej Trifunović danas osuđen na 60 dana zatvora uvjetno zbog vrijeđanja hrvatskih policajaca, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da "nikakvog utamničenja nije bilo" te da u Hrvatskoj politika ne hapsi niti pušta.

"U Hrvatskoj politika ne hapsi niti pušta. Što se tiče presude, dobio sam informaciju kako je Prekršajni sud u Splitu odlučio. Splitska policija je takvih prekršaja ove godine imala 210, a na razini Hrvatske 1400 za vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba. Čini mi se da u ovom trenutku policijska uprava mora izdati samo neko rješenje vezano uz Zakon o strancima", rekao je Božinović novinarima u saboru nakon aktualnog prijepodneva.

"Nikakvog utamničenja nije bilo"

Time se osvrnuo na komentar srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je govorio o "općoj hajci protiv Srbije nakon zadržavanja Severine na srpskoj granici te pozvao hrvatske vlasti da razumiju da utamničenje Srba ne doprinosi stvaranju boljih odnosa".

"Nikakvo utamničenje nije bilo, u trenutku kada je ta vijest izašla gospodin Trifunović je bio na slobodi i bilo mu je zakazano ročište. Toga nema, to nije naša praksa. Sudovi sude po zakonu. Mi nemamo zakone koji se tiču poznatih osoba i manje poznatih osoba, imamo zakone po kojima odluku donosi sud", istaknuo je Božinović.

Trifunović osuđen na 60 dana zatvora uvjetno

Trifunović je u ponedjeljak navečer uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo i ispitan u splitskoj policijskoj postaji zbog neprimjerenih tekstova koje je objavio na društvenim mrežama, a u kojima je grubo vrijeđao policiju i policijske službenike.

Zbog toga je danas osuđen na 60 dana zatvora uvjetno, no po izlasku sa suda pristupio mu je policajac u civilu te ga ponovo priveo u postaju kako bi se utvrdila zakonitost njegova boravka u Hrvatskoj temeljem Zakona o strancima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.