VIDEO Brazilski političar tijekom debate drugog udario stolcem

Screenshot: X, TV Cultura

Jedan od kandidata za gradonačelnika brazilskog São Paula drugog je napao stolcem.

José Luiz Datena i Pablo Marçalo raspravljali su, a onda je Datena zamahnuo stolcem prema protukandidatu. Sve je uživo prenosila TV Cultura. Datena je kasnije za TV Cultura rekao da je napao Marçala jer je iznio stare optužbe za seksualno uznemiravanje protiv njega, a koje su odbačene prije nekoliko godina.

Kaže da se ne kaje

"Došao je sa slučajem koji je arhiviran, koji policija nije ni istraživala jer nije bilo dokaza. Nešto od prije 11 godina što je izazvalo vrlo ozbiljnu situaciju u mojoj obitelji", rekla je Datena. Iako je izbačen iz debate, u izjavi je jučer inzistirao na tome da se ne kaje zbog svojih postupaka, piše CNN.

Marçal je zaprimljen u bolnicu Sírio Libanês. Njegov tim priopćio je da je zaprimljen u bolnicu zbog mogućeg prijeloma u predjelu prsnog koša i da je imao poteškoća s disanjem. Bolnica je rekla da je pretrpio ozljedu prsa i zapešća, ali i da nije bilo većih komplikacija.

Marçal usporedio napad s pokušajima atentata

Marçal je usporedio napad stolicom s pokušajem atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u srpnju i ubadanje nožem bivšeg brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara tijekom izbora 2018. godine. Objavio je fotografije napada na Instagramu uz natpis: "Čemu sva ova mržnja?"

Preostali kandidati Guilherme Boulos, Marina Helena, Ricardo Nunes i Tabata Amaral nastavili su debatu nakon napada. TV Cultura rekla je da žali zbog incidenta i nastavila je s debatom u skladu s pravilima nakon što su se ostali kandidati složili.

Marçalov tim obećao je poduzeti pravne korake.

"Pabla Marçala kukavički je napao José Luiz Datena, koji ga je željeznim stolcem udario u rebra", rekao je Marçalov tim, dodajući da je šteta što se debata nastavila bez njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.