Britanski diplomat: Trump će vjerojatno pobijediti. Kamala radi grešku kao Hillary

Foto: EPA, Profimedia

Donald Trump će pobijediti na američkim predsjedničkim izborima 5. studenog, osim ako se demokratska kandidatkinja Kamala Harris ne pozabavi ključnim propustima u svojoj kampanji, smatra bivši britanski veleposlanik u Washingtonu.

Kim Darroch kaže da, usprkos tome što je u prošlotjednoj televizijskoj izravnoj debati nedvojbeno izvukla pobjedu nad Trumpom, Harris riskira napraviti dvije ključne pogreške u posljednjim tjednima kampanje, što znači da je bivši predsjednik još uvijek favorit.

Dao je ostavku 2019. 

Napomenuo je kako je važno da britanski premijer Keir Starmer, koji se prošlog tjedna sastao s američkim predsjednikom Joeom Bidenom i drugim vodećim demokratima u Washingtonu, sada zatraži sastanak s Trumpom i njegovim timom, tako da izgradi veze s obje strane. 

"Važno je da Starmer upozna oboje. To će Trumpov tim primijetiti i zamjeriti mu ako on to ne učini", uvjeren je Darroch. On je bio britanski veleposlanik u SAD-u od 2016. do 2019., kada je dao ostavku u nizu zbog curenja povjerljivih e-poruka u kojima je kritizirao Trumpovu administraciju kao "nespretnu i nesposobnu". 

"Trump je još uvijek sposoban povezati se s 'autsajderima' do razine s kojom se malo tko može mjeriti, što je talent koji osigurava predanu i trajnu bazu podrške u zemlji u kojoj jedan od tri radnika kaže da živi od plaće do plaće", objasnio je Darroch za The Observer. 

"Kamala mora ponuditi jasne politike za vraćanje radnih mjesta"

Upozorio je da je demokratska kampanja u opasnosti da napravi dvije iznimno važne pogreške. Pozvao je Harris da se laserski usredotoči" na birače u ključnim saveznim državama Michiganu, Pennsylvaniji i Wisconsinu koje je Biden osvojio prije četiri godine. 

Tvrdi kako bi se birači iz tih saveznih država mogli okrenuti Trumpu osim ako Harris ne ponudi "neke jasne, konkretne, ciljane politike za vraćanje radnih mjesta i nade u uništene četvrti". Dodao je kako druga pogreška što se Harris skriva od medija, kao nekada Hillary Clinton. 

"Davne 2016. Trump je bio uvijek prisutan. Prihvatio bi svaki poziv. Čak bi, nepozvan, telefonirao jutarnjim vijestima kako bi iznio svoja stajališta o dnevnim problemima. Nasuprot tome, Hillary Clinton je isključila medije - i izgubila", naveo je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.