Bulj najavio kandidaturu za predsjednika. Sinjski HDZ: Ostavka, gradonačelniče. Odmah

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mostov zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj jučer je u saboru priopćio da će se kandidirati na predsjedničkim izborima. 

Tim povodom sinjski HDZ uputio je priopćenje koje potpisuje predsjednik ogranka Igor Vidalina.

Prenosimo ga u cijelosti:

"Čestitamo gradonačelniku Sinja, Miru Bulju na kandidaturi za predsjednika Republike Hrvatske. Kandidaturom je još jednom dokazao da su mu Sinj, njegovi građani i budućnost našeg Grada zadnja rupa na svirali i odskočna daska za nerealne i zdravom razumu nedokučive ambicije.

Cijelo ovo vrijeme novcem poreznih obveznika grada Sinja, financirana  je Buljeva pretkampanja, a iz ove perspektive sada su mnogo jasnije slike njegovih obijesnih obilazaka Hrvatske uzduž i poprijeko, o trošku građana Sinja.

"Koji to narodni čovik ima mjesečna primanja više od pet tisuća eura neto?"

Najveći apsurd i prijevara je kad kaže da ulazi u ovu kampanju kao narodni čovik, kao čovik iz naroda. Ovom prigodom javno ga pitamo koji to narodni čovik - čovik iz naroda, ima mjesečna  primanja od preko 7000 eura brutto, odnosno vise od 5000 eura neto?!

U konačnici poštujemo njegovo pravo da se kandidira, iako vjerojatno ni sam ne zna koje su obveze predsjednika ni kako bi tu dužnost obnašao bez formalnog obrazovanja, poznavanja vanjske politike ili znanja barem jednog stranog svjetskog jezika.

U najmanju ruku s isticanjem predsjedničke kandidature, očekivali smo da će dati ostavku na mjesto gradonačelnika Grada Sinja. Međutim, očito se ugledao na svog mecenu i pokrovitelja - Zorana Milanović koji je prije 6 mjeseci istodobno htio biti i predsjednik i premijer, sve grubo kršeći Ustav RH.

"Pristao je biti kukavičje jaje Zorana Milanovića"

Dok je Bulj u ovoj izbornoj utrci pristao biti kukavičje jaje Zorana Milanovića, njegov izborni zečić kojeg će u prvom krugu blago kritizirati, a u drugom davati podršku - Sinju je namijenio sporednu ulogu.  

Sinj ne zaslužuje sporedne uloge, Sinj ne zaslužuje da bude na zadnjem mistu. Stoga od Mira Bulja tražimo hitno podnošenje ostavke na mjesto gradonačelnika grada Sinja, jer neopoziva ostavka je u ovom trenutku jedini moralan, ispravan i ljudski čin prema građanima Sinja, a svaki dan u ovoj nadolazećoj izbornoj farsi je izgubljen dan za naš grad.

Za Sinj kojeg je  u mandatu grubo upropastio i devastirao Buljev izbor za predsjednika RH bio bi izvrstan, za Hrvatsku poguban - no uostalom to mu nije niti cilj. Ostavka gradonačelniče Bulj, i to odmah", poručili su iz sinjskog HDZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.