Butković: Dva kružna toka na čvoru Škurinje u Rijeci bit će gotovi do svibnja 2025.

Foto: Hina

Potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je danas gradilište na kojemu se u sklopu rekonstrukcije raskrižja Škurinje na državnoj cesti 403 grade dva kružna raskrižja, koja bi trebala biti završena u svibnju sljedeće godine. 

Investitor su Hrvatske ceste, a u sklopu 2.4 milijuna eura vrijednog projekta preoblikovat će se raskrižja sa semaforima u kružne tokove, čime će se riješiti višegodišnji problem protočnosti prometa na tom dijelu prometnice. Projekt se provodi u četiri faze, a u tijeku je nulta faza zemljanih radova i pripreme terena.

Cesta koja će spajati zapadni dio riječke luke i obilaznicu

Državna cesta 403 preko čvora Škurinje spaja zapadni dio riječke luke i riječku obilaznicu.

"Nakon što je završena gradnja DC403, zbog protočnosti i sigurnosti prometa morali smo krenuti u rekonstrukciju čvora Škurinje i realizaciju dva kružna toka koji će biti funkcionalniji i sigurniji. Rok je svibanj sljedeće godine, a radovi jako dobro napreduju", rekao je Butković, dodavši da su radovi kompleksni, jer se gradi dok se promet nesmetano odvija.

Podsjetio je da je lani na riječkoj obilaznici završen čvor Trinajstići, a radi se i na čvoru Orehovica gdje radovi također dobro napreduju, a priprema se i realizacija čvora Kozala.

Puno je projekata u funkciji rasterećenja prometa, bolje funkcionalnosti, više ulaza u Rijeku, kazao je Butković i naglasio da se radi na tome da se svi projekti ubrzaju i realiziraju.

O otvaranju druge cijevi tunela Učka

Govoreći o nedavnom otvaranju druge cijevi tunela Učka, rekao je da cjeloviti završetak projekta Istarskog ipsilona ide prema kraju, rujnu 2026., dodavši da pritom misli na spoj do Matulja. "Hrvatske autoceste moraju riješiti čvor Matulji s novim ulazom u Opatiju, projekt je vrijedan oko 20 milijuna eura, a sada je u fazi odabira izvođača radova", kazao je.

Nakon obilaska gradilišta na čvoru Škurinje ministar Butković sudjelovao je na svečanosti polaganja vremenske kapsule u temelje novog objekta Autokluba Rijeka – Tehničko-servisnog centra na riječkoj Rujevici.

Novi centar gradi se na površini od 3200 četvornih metara, a radovi bi trebali potrajati do ljeta 2025. godine

U sklopu centra bit će stanica za tehnički pregled, autoservis, služba pomoći na cesti, poslovnica članstva, prometna preventiva i brojne druge usluge.

Autoklub Rijeka će za dvije godine proslaviti 80 godina postojanja, a ima 56 radnika i oko 17 tisuća članova.  

Butković je ocijenio da je Autoklub Rijeka jedan od riječkih simbola i da je projekt hvalevrijedan te je naglasio važnost prometne kulture i sigurnosti na cestama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.