CBS izrezivao Kamaline odgovore u intervjuu. Trump: Ova mrlja će zauvijek ostati

Screenshot: YouTube

Kampanja Kamale Harris pokušava se distancirati od kontroverzi vezanih uz njezin intervju u CBS-ovoj emisiji 60 minuta. 

U kratkom isječku, koji je služio kao najava intervjua, Harris je dala poduži odgovor na pitanje novinara Billa Whitakera o tome imaju li Sjedinjene Države utjecaj nad izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom. Međutim, u finalnoj verziji intervjua puštena je druga verzija odgovora. 

Ovo je duža verzija odgovora, emitirana u najavi intervjua

Whitaker: Imaju li Sjedinjene Države utjecaj nad premijerom Netanyahuom?

Harris: Pomoć koju smo dali Izraelu omogućila mu je da se obrani od 200 balističkih projektila koji su napali Izraelce i narod Izraela. A kad razmišljamo o prijetnji koju predstavljaju Hamas, Hezbolah, Iran, mislim da je bez ikakve sumnje naš imperativ da učinimo što možemo kako bismo Izraelu omogućili da se obrani od takvih napada.

Posao koji sada diplomatski obavljamo s vodstvom Izraela je stalna težnja oko razjašnjavanja naših načela, koja uključuju potrebu za humanitarnom pomoći, potrebu da se ovaj rat završi, potrebu da se sklopi dogovor koji bi oslobodio taoce i prekinuo vatru. I nećemo stati u smislu vršenja tog pritiska na Izrael i u regiji, uključujući arapske vođe.

Whitaker: Ali čini se da premijer Netanyahu ne sluša.

Harris: Pa, Bill, posao koji smo obavili rezultirao je brojnim izraelskim potezima u toj regiji koji su bili u velikoj mjeri potaknuti ili rezultat mnogih stvari, uključujući naše zagovaranje onoga što se treba dogoditi u regiji. 

Ovo je kraća verzija odgovora, emitirana u finalnoj verziji

Whitaker: Imaju li Sjedinjene Države utjecaj nad premijerom Netanyahuom? 

Harris: Posao koji diplomatski obavljamo s vodstvom Izraela je stalna potraga oko razjašnjavanja naših načela.

Whitaker: Ali čini se da premijer Netanyahu ne sluša.

Harris: Nećemo prestati slijediti ono što je potrebno da Sjedinjene Države budu jasne oko toga gdje stojimo po pitanju potrebe da se ovaj rat završi.

Nezadovoljstvo u Trumpovom taboru

Društvenim mrežama počele su se širiti snimke koje prikazuju različite verzije odgovora, zbog čega se televizijska mreža našla pod pritiskom da objavi cijeli transkript intervjua. Kritičari tvrde kako u prvoj verziji odgovora izgleda da Harris ne uspijeva odgovoriti na pitanje i govori nepovezano, dok je u drugoj verziji fokusiranija i daje koncizniji odgovor. 

Nije trebalo dugo čekati na reakciju republikanskog kandidata Donalda Trumpa. U objavi na svojoj društvenoj mreži Truth Social optužio je CBS da je "isjeckao" odgovore kako bi njegova protukandidatkinja "izgledala više predsjednički". 

"Ovo je mrlja na reputaciji emisije 60 minuta koja se ne može izbrisati - zauvijek će ostati na ovom nekad poznatom brendu. Nikad nisam čuo da se tako nešto radi. To je sama definicija lažnih vijesti", poručio je Trump. 

Karoline Leavitt, glasnogovornica Trumpove kampanje, kazala je da su riječi iz intervjua "varljivo uređene kako bi se umanjio Kamalin idiotski odgovor". Pozvala je da se objavi izvorna snimka intervjua. "Američki narod zaslužuje potpuni, nelektorirani transkript Kamalinog intervjua. Pozivamo 60 minuta i CBS da ga objave. Što oni i Kamala imaju skrivati?" upitala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.