Četiri američka tinejdžera nasmrt pretukla kolegu. Nagodili se s tužiteljstvom

Screenshot: Policija, obiteljski album

Četiri tinejdžera iz Las Vegasa koji su na smrt pretukli svog kolegu iz srednje škole izbjegla su dugotrajnu kaznu za ubojstvo nakon što su se nagodili priznavši krivnju.

Jonathan Lewis Jr., 17, umro je u bolnici početkom studenoga 2023., nekoliko dana nakon što su ga gazili, cipelarili i udarali čak i nakon što je ostao bez svijesti.

Na snimci objavljenoj na društvenim mrežama vidi se kako žrtva skida majicu kako bi se pripremio za tučnjavu, navodno zbog ukradenih slušalica i električne cigarete. Zatim je na njega nasrnulo 10 učenika, bacilo ga na zemlju i pretuklo.

Pronašao ga je građanin koji ga je odveo do škole gdje su pokušali reanimaciju prije nego je stigla Hitna. Prevezen je u bolnicu, ali je preminuo  šest dana kasnije od teških ozljeda glave.

Zbog napada je uhićeno devet učenika u dobi od 13 do 17 godina. Na kraju je optuženo četvero.

Nagodili se

Njegovim ubojicama, koji su u vrijeme napada imali 16 i 17 godina, trebalo je suditi za ubojstvo drugog stupnja na sudu za odrasle, ali su priznali ubojstvo iz nehaja te će provesti zasad neodređeno vrijeme u maloljetničkom pritvoru.

Majka zgrožena

Majka žrtve Melissa Ready izjavila je za lokalne medije kako je ova nagodba odvratna te smatra da ubojice njenog sina neće biti strogo kažnjene. Dodala je da se protivi nagodbi te da joj to nitko nije ni spomenuo.

"Znali su kad su mom djetetu gazili po glavi da će umrijeti. Trebali bi odgovarati kao odrasli", rekla je, prenosi CNN.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.